PRIMUL COMENTARIU – Problema negării umane

Comentariile Învățătorilor referitor la Aliații Umanității

– cartea a II-a –

PRIMUL COMENTARIU

Problema Negării Umane

Mulți oameni, când vor citi Informările Aliaților Umanității, vor deveni speriați. Ei vor citi ca și cum vor crede că este real și autentic, ceea ce este, și astfel devin înspăimântați și vor să se retragă. Ei vor dori să nege acest lucru în vreun fel.

Într-un fel, materialul Aliaților Umanității îți dezvăluie slăbiciunile. El solicită tăria ta. El solicită înțelepciunea ta inerentă. El solicită Cunoaștere, Mintea Spirituală dinăuntrul tău, dar, de asemenea, îți dezvăluie slăbiciunile. El îți dezvăuie vulnerabilitatea. Îți dezvăluie lipsa ta de control asupra propriei tale conștiințe. El dezvăluie frontierele voastre fără apărare către spațiul cosmic. El dezvăluie supozițiile voastre, preocupările voastre, și, în ansamblu, ignoranța voastră asupra vieții din univers.

Aici este important să-ți pui întrebarea dacă umanitatea va întâlni vreodată viață inteligentă de dincolo de lumea sa. Și dacă o va face, atunci când se întâmplă, cum va răspunde umanitatea? Cum va ști umanitatea dacă noii săi vizitatori sunt prietenoși sau nu? Cum va putea umanitatea să discearnă motivele vizitatorilor și conștiința lor? Cum va putea umanitatea să le discearnă organizația, metodele și așa mai departe?

Dacă iei în considerare în mod serios aceste întrebări, vei realiza că ai prea puține răspunsuri. Și fără răspunsuri, probabil ți se va face frică. Îți vei simți propria vulnerabilitate, și vei simți cât de nepregătiți sunt cu adevărat oamenii pentru o întâlnire precum aceasta.

Fiindcă majoriatea oamenilor încă mai cred că sunt singuri în univers, că ei au fost mereu singuri și vor fi mereu singuri, ei bine, acest set important de întrebări nu este considerat de foarte mulți oameni. Și chiar și aceia care îl iau în considerare se gândesc adesea la viața din univers într-un mod foarte romantic și la ce va aduce umanității și cât de multe va obține umanitatea din această întâlnire. Ei se gândesc cât de interesați vor fi vizitatorii de cultura și arta umanității, a istoriei și a temperamentului său.

Deci chiar și printre acei oameni foarte puțini, care chiar iau în considerare aceste întrebări și cred că acestea sunt importante, există adesea foarte multă speculație romantică. Oamenii se tem să fie realiști referitor la viața din univers pentru că (asta) le dezvăluie slăbiciunile. Când vorbim despre slăbiciuni, nu ne referim la lipsa voastră de tehnologie. În realitate, noi vorbim despre lipsa voastră de conștientizare, lipsa voastră de concentrare în viață, lipsa voastră de unitate socială în națiunile și culturile voastre. Umanitatea este divizată și litigioasă în sine. Acest lucru vă face vulnerabili către forțele exterioare. Dar în realitate vulnerabilitatea voastrădepășește acest lucru deoarece este vorba de starea voastră de spirit. Este vorba de modul în care vă vedeți pe voi și lumea voastră.Este vorba de presupunerile voastre, cu iluziile și preocupările voastre.

Este ca și cum o furtună puternică se clădește și s-a tot clădit de ceva timp, dar oamenii nu acordă atenție. Și atunci când furtuna lovește, ei bine, lovește cu o asemenea furie. Lovește cu un asemenea impact. Oamenii sunt complet luați prin surprindere și sunt revoltați și îngroziți. Și totuși semnele au fost acolo.

Chiar știința umană începe acum să recunoască preponderența vieții în univers ca și probabilitate teoretică. Totuși cine se preocupă de ceea ce ar putea însemna primele voastre întâlniri importante?

Pe măsură ce Informările Aliaților sunt prezentate, vor exista toate tipurile de negare, critică și repudiere. De ce? De ce atât de multă respingere asupra unei întâlniri pe care toată lumea chiar o consideră foarte posibilă? Totuși, atunci când este efectiv luată în calcul, vei vedea foarte multă negare. “Scandalos! Ridicol! Nu se poate întâmpla!” Veți auzi oamenii de știință spunând “Ei bine, nu este posibil ca altă rasă să ajungă aici date fiind limitările călătoriei și vitezei și așa mai departe”. Câtă trufie! Îndrăznesc ființele umane să presupună ce au reușit să dezvolte alte națiuni și culturi de-a lungul unei lungi perioade de timp? Oare este universul limitat de înțelegerea umană? Oare nu este posibil ca alte rase să fi putut depăși cu mult realizările umane în materie de tehnologie?

Ai putea spune, “Ei bine, firește!” Dar puși față în față cu perspectiva unei întâlniri reale, oamenii își schimbă radical opinia. Idealismul lor îi părăsește. Romantismul lor este pus la îndoială. Anticiparea lor glorioasă este umbrită de îngrijorare și anxietate.

Deci când mesajul Aliaților Umanității este prezentat, oamenii încep să simtă miezul real al fricii lor, lipsa lor de pregătire, slăbiciunea poziției lor. Aliații prezintă o perspectivă foarte realistă a vieții din univers. Ei nu sunt aici să răspundă la toate întrebările pe care le-ați putea avea, ci, în schimb să vă ofere o conștientizare a ceea ce are loc cu adevărat în lume astăzi și de asemenea să spulbere multe din speculațiile fanteziste ce învăluie perspectiva umanității de a se confrunta cu alte forme de viață inteligentă. Chiar și așteparea fantezistă, așteptarea optimistă, are de fapt în esența ei teamă, pentru că sunteți nesiguri, pentru că voi nu știți, pentru că sunteți nepregătiți, pentru că realizați într-un moment de recunoaștere onestă cât de vulnerabili sunteți de fapt, trăind la suprafața lumii voastre, expuși universului și lipsiți de apărare.

Gândește-te pentru un moment că ați fi o altă rasă ce vizitează lumea voastră și ați vrea pur și simplu să observați comportamentul uman. Doar să îl observați, fără a interveni. Ei bine, ați putea privi jos la absolut tot. Este totul acolo. Activitățile umane, implicațiile umane, conflictul uman, relațiile umane, tehnologia umană, comunicarea umană – toate sunt disponibile observatorului discret.

Așadar, este foarte important să înțelegi de ce oamenii sunt speriați. Teama de realitatea contactului este inveterată. Mulți oameni au această viziune foarte glorioasă că ei sunt la apogeul creației lui Dumnezeu, că religiile lor sunt clădite pe superioritatea spiritualității umane și a identității umane. Ce se va întâmpla atunci când vor afla că umanitatea este o mică rasă ce evoluează în cadrul unei Mai Mari Comunități de viață inteligentă? Și că această rasă este de fapt foarte slabă, divizată și insignifiantă în vastitatea Creației!

Opiniile religioase ale oamenilor nu pot tolera o astfel de realizare. Multe dintre aceste opinii deja sunt erodate de către descoperirile științei care demonstrează că universul nu gravitează în jurul acestei lumi, că această lume este doar o mică planetă ce gravitează în jurul unei stele insignifiante într-o galaxie vastă dintre multe altele. Unde este superioritatea umană atunci? Cine sunteți voi în univers? Sunteți cu adevărat importanți pentru cineva sau ceva?

Noi punem aceste întrebări să te aducem în miezul fricii voastre pentru că trebuie să te confrunți cu aceasta înăuntrul tău. Neputința sau refuzul de a face acest lucru este de fapt sursa întregii ignoranțe și presupuneri umane referitor la poziția omenirii în univers și referitor la realitatea Intervenției extraterestre ce are loc în lume astăzi.

Oamenii spun, “Ei bine, nu are loc nicio Intervenție aici. Cât de ridicol! Este numai fantezia anumitor oameni și nevoia lor de atenție sau plictiseala lor sau ceva.” Ce altceva auzi de fapt aici decât un pretext? Acesta este modul în care cineva se pacifică pe sine pentru a nu trăi anxietatea reală.

Dacă ai putea lua în considerare acest lucru în mod rațional și obiectiv, a/ai spune “Ei bine, bineînțeles că am fi vizitați la un moment dat! Vreau să spun că dacă există viață inteligentă în univers, cineva acolo trebuie să știe că noi existăm aici.” Și dacă nu sunteți limitați de limitările științei umane, asta deschide o poartă către mult mai multe posibilități.

Dacă poți pune aceste întrebări, ai putea gândi către tine, “Da, firește că umanitatea va fi găsită. Da, resursele noastre vor fi examinate. Da, lumea noastră va fi evaluată. Da, există alte forțe în univers care ar vrea probabil ca lumea noastră să fie parte din organizația lor. Și da, ei ar dori să profite de acest loc minunat într-o manieră practică.”

După cum vezi, aceste observații sunt atât de evidente. Aceste speculații, dacă le-ai putea numi așa, sunt atât de rezonabile, dar oamenii nu le vor lua în considerare. Ei nu le vor înfrunta din cauza anxietății lor, din cauza fricii lor. De fapt, realitatea vieții din univers, întâlnirea cu viața din univers și Intervenția însăși reprezintă împreună cea mai negată realitate astăzi în lume. Oamenii vor gândi, “Nu este important. Eu am slujba mea. Am familia mea. Am, știi tu, problemele mele zilnice. Vreau să spun că, de ce ar conta pentru mine?” Despre ce vorbești? Dacă există o intervenție ce are loc în lume, crezi că aceasta nu este relevantă pentru tine și pentru viața ta și pentru ce ți se va întâmpla ție?

Vezi tu? Aceasta este “gândirea izolaționistă”. Informările Aliaților aduce în evidență realitatea că izolarea umanității s-a terminat! Dar gândirea izolaționistă continuă nepotolită. Dacă nu ai o întâlnire directă cu forțe din Mai Marea Comunitate în care viața ta este deranjată în vreun fel, ei bine, vei continua să gândești cum ai gândit mereu, trăind cu ipotezele cu care ai trăit mereu, inconștient la realitățile mai mari care îți modelează viața și destinul. Și cum poate ajunge Dumnezeu la tine să îți spună să devii alert și conștient, să te facă receptiv la realitățile mai mari care îți schimbă viața și destinul?

Oamenii iubesc ideea unui Dumnezeu acolo care le va arunca un colac de salvare când ei se îneacă, dar ideea că Dumnezeu va interveni în viața lor și le va arăta ceva ce ei nu vor să vadă cu adevărat, ei bine, acela este un test de credință, nu-i așa? Asta este exact ce se întâmplă astăzi. De aceea învățătura în Spiritualitatea Mai Marii Comunități este astăzi în lume, pentru că acesta este mesajul lui Dumnezeu să avertizeze umanitatea către această realitate mai mare și să pregătească umanitatea. Conștientizarea nu este de ajuns. În cazul în care conștientizarea generează anxietate și teamă inițială, oamenii nu vor ști ce să facă. Ei vor spune, “O, Dumnezeul meu! Ce ne facem?” Și ei nu vor ști ce să facă pentru că nu au avut niciodată nevoie să răspundă acestui lucru în mod direct. De aceea mesajul lui Dumnezeu aduce cu el și pregătirea ca oamenii să poată începe să se gândească la faptul că ei trăiesc într-o Mai Mare Comunitate. Apoi ei pot începe să devină conștienți că există acolo realități ale Mai Marii Comunități ce vor avea un impact direct asupra lor, a vieților lor și a lumii lor.

Pregătirea trebuie să îți ofere această conștientizare și conștiință mai mare, această sensibilitate. Altfel, ești precum o furnică într-o colonie de furnici pe un câmp ce este pe cale să fie arat. Și sărmana colonie de furnici nu are nicio idee despre ce urmează să se întâmple. Până la momentul distrugerii lor, ei bine, viața va fi la fel cum a fost mereu.

Dar voi nu sunteți furnici, voi aveți o conștiință. Voi puteți lua în considerare viitorul, și puteți să vă gândiți la lucruri care sunt dincolo de spectrul vostru vizibil. Și puteți lua în considerare faptul că locuiți în cadrul unei arene mai largi a vieții, atât în cadrul lumii cât și dincolo de lume, în cadrul Mai Marii Comunități. Pe măsură ce vă dezvoltați această conștientizare a Mai Marii Comunități, veți începe să vedeți că lumea voastră este un loc foarte special, cu atribute minunate. Și v-ați putea gândi, “Ei bine, firește că alții ar fi interesați de planeta noastră. Și interesați de noi, nu pentru că suntem magnifici ci pentru că suntem administratorii acestui loc. Noi controlăm această lume.” Și veți începe să vă gândiți foarte, foarte obiectiv la situația voastră de aici.

Totuși, chiar oameni care pretind că sunt obiectivi și științifici în perspectiva lor, sunt, de fapt, guvernați în continuare de frica și anxietatea lor fundamentală și trăiesc în continuare în negarea generală a faptului că lumea este vizitată și că are loc Intervenția. Ei sunt într-o așa stare de negare încât nici nu o vor lua în considerare. Nu se vor apropia de ea. Informația, dovada, există peste tot, dar ei nu se vor apropia de ea. Ei doar vor spune, “O, nu, nu. Toată asta este o prostie. Sunt doar oameni nesiguri pe ei care incearcă să obțină atenție.”

Ei se află în negare. Ei se gândesc că sunt raționali, dar de fapt sunt atât de iraționali. Ei iși susțin și își fortifică propria lor ignoranță și ignoranța altora. Și chiar dacă nu pot accepta că Intervenția are loc, ei bine, perspectiva vieții în univers rămâne pentru ei o călătorie minunată, romantică. Este precum ceva la care visezi în cele mai glorioase moduri. “O, vom întâlni aceste rase avansate care ne vor oferi atât de multă tehnologie și ne vor lumina cum să trăim în pace și așa mai departe.” Acest lucru este o prostie! Ei nu au nicio idee despre ce se întămplă acolo în univers.

Dacă acestor persoane rezonabile li se oferă o perspectivă a Mai Marii Comunități, pe care învățăturile în Spiritualitatea Mai Marii Comunități o furnizează, o, Doamne! Aceasta atinge miezul fricii și anxietății. Și ei simt în acel moment cât de extrem de vulnerabili sunt, cât de neapărați sunt, cât de nepregătiți sunt. Și te uiți la oameni, și ei nu au nicio idee. Și ei nu vor să aibă vreo idee. Și privești la lume și spui, “O, Doamne! Am putea fi cuceriți fără ca măcar să o știm!”

Dacă nu ați avea pregătirea în Spiritualitatea Mai Marii Comunități, dacă nu ați avea nicăieri unde a vă duce cu această conștientizare, ar fi copleșitor pentru că ați crede că nu există niciun refugiu. Este ca și cum umanitatea, precum un trib nativ care nu bănuiește nimic, ar aștepta doar să fie preluată de către altcineva.

Apoi, desigur, există problema cu prezumția că tehnologia înseamnă salvare. Aceasta devine o religie modernă în multe culturi din lume. Națiunile dezvoltate cred tot mai mult că tehnologia este cu adevărat salvarea lor acum. Exista o problemă? Ei bine, tehnologia o va rezolva. Există ceva ce nu putem înțelege? Ei bine, tehnologia o va depăși. Există vreo situația care poate apărea față de care nu suntem pregătiți? Ei bine, tehnologia va răspunde provocării. “Noi vom răspunde provocării în ultimul ceas folosind tehnologia noastră.” Există un fel de credință necontestată că tehnologia vă va salva, indiferent de ce s-ar putea întâmpla – tehnologia mixată cu ingeniozitatea umană, asta e. Și indiferent cât de copleșitoare poate fi o situație, ei bine, ingeniozitatea plus tehnologia vor fi victorioase în momentele finale.

Poți vedea că toate acestea fac parte din negare? Aceasta este confundarea dorințelor cu realitatea. Referitor la Mai Marea Comunitate, aceasta este cu adevărat confundarea dorințelor cu realitatea. Crezi că umanitatea va genera un răspuns tehnologic pentru prezența forțelor din Mai Marea Comunitate ce ar dori planeta voastră pentru ele înseși? Vă putem asigura că nu va fi la nivel de tehnologie felul în care veți fi capabili să contracarați această prezență și aceste influențe. Înfuntându-vă cu o rasă care este probabil cu o mie de ani înaintea voastră din punct de vedere tehnologic, credeți că veți putea acoperi diferența în următorii câțiva ani?

Luați în considerare acest lucru: Răspunsul nu va avea loc la nivel de tehnologie. Acesta va avea loc la nivel de minte și conștiință. Cei ce intervin astăzi în lume sunt foarte preocupați de conservarea resurselor lumii și de conservarea prezenței umane aici ca forță de muncă. Ei nu pot utiliza doar tehnologia pentru a realiza acest lucru. Da, tehnologia lor este utilă în a neutraliza pe cineva pe care ei ar dori să-l răpească pentru ei îșiși, pentru investigare. Totuși, dacă ei își exercită tehnologia cu forța în lumea voastră, vor distruge resursele lumii și vor distruge aici prezența umană, și ei nu pot face asta. Așadar, ei trebuie să utilizeze chiar mijloacele pe care voi sunteți capabili să le contracarați.

Și totuși aici ne întâlnim din nou cu frica deoarece oamenii realizează că fără tehnologia lor, fără speranța și convingerea că tehnologia va repurta victoria și fără ca intelectul uman să fie capabil să rezolve problema, ei sunt din nou în această poziție foarte vulnerabilă. Dar noi nu vorbim despre intelect aici. Nu la nivelul intelectului este modul în care umanitatea va putea contracara această prezență și să se întărească pe sine în Mai Marea Comunitate. Intelectul joacă un rol foarte important în ceea ce privește modul în care funcționează tehnologia și în rezolvarea anumitor probleme. Dar în această situație va fi nevoie de o conștientizare mai profundă.

Până la urmă, unii dintre cei mai geniali oameni ai voștri sunt în negare totală a Intervenției și se gândesc că viața din univers este o posibilitate îndepărtată. Și vă întrebați, “Ei bine, dacă ei sunt atât de geniali și atât de bine informați, de ce nu pot simți această prezență în lume, astăzi? De ce nu pot măcar înfrunta acest lucru ca o posibilitate și să studieze dovada mai degrabă decât să o respingă fără ezitare? Dacă oamenii sunt atât de deștepți, cum pot să fie atât de proști?” Ignoranța este un lucru. Ignoranța poate fi compensată prin obținerea de informații și perspective. Dar aceasta nu este numai ignoranță. Aceasta este aroganță. Este presupunerea că tu știi cum este viața în univers. O, Doamne! Umanitatea știe cum este viața în univers? O, Doamne! Umanitatea este atât de departe de a ști cum este viața în univers, este patetic!

Dată fiind credința nefondată în tehnologie ca sursa salvării umane, mulți oameni gândesc, ei bine, mai multă tehnologie reprezintă mai multă salvare. Și ei cred că rasele avansate tehnologic au evoluat dincolo de a fi ariviste și contencioase și nesincere. Ei cred că rasele avansate tehnologic nu au conflicte și că aceste rase au depășit problemele cronice pe care umanitatea încă le înfruntă. Ce presupunere ridicolă! Voi aveți astăzi tehnologie pe care strămoșii voștri de acum o sută de ani nici nu și-o puteau imagina. Și totuși ați depășit aceste probleme voi înșivă?

Așadar, nu conta pe experți ca să-ți vă dea răspunsul. Tu trebuie să găsești răspunsul pentru că experții ar putea să nu știe și ar putea să nu dorească să știe. Reține, ei sunt ființe umane ca și tine și au și ei propriile lor praguri de frică și anxietate pe care s-ar putea să nu fie dispuși să le treacă.

Într-un fel, Intervenția este cel mai provocator lucru ce i se poate întâmpla umanității. Aici, o parte din predispoziția sau slăbiciunea umanității este prezumția că ea chiar înțelege viața, că ea chiar știe ce se întâmplă în univers, că ea înțelege cine poate călători, cine nu poate călători și cât de mult durează pentru a ajunge la alte planete. Ea presupune că rațiunea umană setează standardele pentru toată rațiunea din univers. Aceasta este aroganța umană, care susține și fortifică ignoranța umană.

Se prezintă în Învățătura din Spiritualitatea din Marea Comunitatea și se prezintă cu mare îndrăzneală în mesajul din partea Aliaților Umanității, faptul că viața în univers este provocatoare, dificilă și competitivă. Și dacă abordați viața din univers într-un mod romantic sau dacă o negați cu totul, o faceți cu un risc enorm.

Ce trebuie să se întâmple cu adevărat aici este o schimbare cu totul nouă în conștientizarea umană și în învățarea umană. Este ca și cum ați atins acest prag important și trebuie să existe o paradigmă a înțelegerii complet nouă. Nu este pur și simplu faptul că vă bazați pe înțelegerea din trecut, adăugând o altă trăsătură sau o altă dimensiune înțelegerii umane. Este adevărat faptul că trebuie să faceți un fel de salt aici. Asta pentru că înțelegerea umană încă este atât de împământenită în viziunea antropocentrică a universului, cu familia umană în centrul tuturor lucrurilor și credința de necontestat că viața din univers funcționează conform valorilor și idealurilor umane.

Pentru mulți oameni încă mai există această idee că Dumnezeu este în primul rând interesat de umanitate ca punct central al Creației și că orice altceva este doar un fel de tapet pentru această mare dramă umană. Priviți la religiile voastre. Sunt oare ele echipate cu adevărat să se confrunte cu realitățile Marii Comunități? Permiteți-mi să vă dau această analogie: Există triburi native care au fost ocupate și culturi care au fost asimilate și au fost distruse în nenumărate locuri din lumea voastră în ultimii 500 de ani. Încă se mai întâmplă astăzi. Ei au religiile lor, care pot fi foarte expansive. Dar religiile lor nu includ realitatea vieții umane de dincolo de hotarele lor, ceea ce îi pune într-o poziție foarte vurnerabilă pentru că ei nu știu cum să răspundă în fața unei Intervenții.

Comparativ cu Marea Comunitate, avanpostul umanității în această lume este precum un mic sat din junglă. Și atunci când acest sat se confruntă cu forțe care vin să caute avantaje, ce poate să el facă? Ei bine, destul de interesant, el poate face de fapt destul de mult. Primul lucru este să deveniți conștienți de Intervenție și să vă înfruntați propria frică și anxietate. Aici trebuie să vedeți cât de slab pregătiți sunteți, cât de vulnerabili sunteți și cât de ușor ați putea fi convinși să vă gândiți și să credeți că vizitatorii sunt aici pentru beneficiul vostru. Acesta este primul prag, un prag pe care, din păcate, multe persoane nu îl vor trece. Ei se vor retrage sau vor trece în negare sau își vor proiecta o perspectivă asupra întregii chestiuni. Primul prag este să vă recunoașteți situația. Chiar dacă Intervenția nu ar avea loc în acest moment, ați ști că ar avea loc la un moment dat.

Este interesant, vedeți voi. Oamenii au noțiunile lor grandioase despre viața inteligentă din univers și despre tehnologia avansată și alte rase de ființe altruiste ce plutesc pe acolo, departe. Și totuși lucrul de care le este cel mai frică oamenilor este că vor întâlni alții precum ei înșiși, dar mult mai puternici. Care este lucrul de care oamenii sunt cu adevărat speriați referitor la perspectiva întâlnirii vieții inteligente de dincolo de lume? Lor le este teamă că se vor întâlni cu ei înșiși. Într-o formă diferită, poate. Poate că vizitatorii vor arăta diferit și vor folosi o limbă diferită și un mijloc diferit de comunicare. Dar lucrul de care le este cel mai frică oamenilor, lucrul depre care nimeni nu poate nici măcar vorbi, în special în cercurile luminate, este realitatea că ei se vor întâlni pe ei înșiși.

Acest lucru nu este sugestia că vizitatorii voștri sunt ființe umane sau că viața inteligentă funcționează conform idealurilor și credințelor umane. Ce spunem de fapt aici și cu care trebuie să cădeți de acord, este faptul că voi veți întâlni ființe care sunt conduse de aceleași nevoi de care voi sunteți conduși.

Marea Comunitate a vieții în care locuiți este un mediu foarte competitiv. Puteți vedea această competiție în propria voastră lume. O puteți vedea în natură. O puteți vedea la nivelul plantelor și animalelor. Și totuși Marea Comunitate este un mediu competitiv la o scara pe care nici măcar nu v-o puteți imagina. Asta înseamnă că toți cei care sunt în acel mediu, în particular cei care sunt participanți activi în negoț și comerț, trebuie să găsească resurse și să obțină alianțe cu alte națiuni și deseori să încerce să convingă acele națiuni să intre în alianță cu ei.

Nevoia de resurse nu se oprește din cauza tehnologiei. Tehnologia nu sfârșește nevoile fundamentale ale vieții. Nu a făcut-o pentru voi și nu a facut-o pentru nimeni din univers. Da, vă eliberează din anumite activități de bază, dar crează mai multă complexitate. Poate nu mai aveți nevoie să mergeți afară să vânați și să pescuiți pentru hrană, sau să cultivați pământul, dar trebuie să mergeți la muncă. Trebuie să mențineți o viață mult mai complicată ca să vă puteți permite hrana pe care aveți nevoie să o mâncați. Tehnologia v-a eliberat de vânătoare și cules și v-a eliberat de agricultura de bază, dar nu v-a eliberat de nevoia pentru resurse. Într-adevăr, v-a făcut viața mai complicată și mai excitantă, dar în alte feluri, mai dificilă și mai stresantă.

Este la fel cu viața din univers. Toți trebuie să mănânce. Toți trebuie să mențină ceea ce au creat. Toată lumea trebuie să aibă de-a face cu alte forme de viață inteligentă, care poate se luptă sau concurează pentru resurse de bază. Credeți că națiunile avansate din univers nu au o mare nevoie pentru resurse?

Cu cât devin mai largi națiunile sau organizațiile, cu atât mai restrictive vor fi referitor la libertatea personală pentru constituenții lor, și cu atât va fi mai mare nevoia pentru ordine și conformitate. De aceea, în univers, națiunile cu adevărat libere sunt mici și izolate. Tehnologia le-a oferit acestora avantaje, dar ei trebuie să o protejeze și să o țină ascunsă.

Este ca și cum ai lua un milion de dolari și te-ai duce afară, în piață, cu milionul tău de dolari. Ei bine, ce șoc brutal. Acum toți sunt prietenii tăi. Acum toți vor să te invite să investești în eforturile lor, în proiectele lor, sau au nevoie de ajutorul tău financiar pentru că sunt în dificultate. Dacă umanitatea ar fi vreodată în stare să călătorească dincolo de granițele sale și să poarte cu ea mărețul său imbold și spiritul întreprinzător în univers, ar fi precum micuța casnică ce are un milion de dolari și se duce afară, în piață. Nu ați rezista pentru mult timp.

Vedeți voi, această realitate a vieții, care este atât de negată, este ceva ce trebuie înfruntat. Pe cine veți întâlni în univers? Veți întâlni pe alții ca voi. Nu exact ca voi. Nu care arată la fel ca voi sau care vorbesc la fel ca voi sau se îmbracă la fel voi. Dar ei sunt asemenea vouă în nevoile lor. Și aceia care sunt exploratori de resurse în univers nu sunt cei iluminați spiritual.

Așadar, este necesar să contracarați multe dintre presupunerile și convingerile, fanteziile și miturile predominante pentru că altfel nu puteți face față situației. Și dacă nu puteți face față situației, aceasta vă va depăși. Oamenii se roagă la Dumnezeu pentru călăuzire, pentru tărie, pentru curaj și pentru pace, iar Dumnezeu trimite Spiritualitatea Marii Comunități ca și pregătire. Și oamenii spun, “Ce este asta? Nu am cerut asta! Ce voi face cu asta? Este irelevantă!” Voi nu știți ce este relevant. Ce credeți voi că este relevant poate fi important pentru voi în mod personal, dar nu va proteja drepturile voastre și libertățile voastre în viitor.

Întâlnirea umanității cu viața inteligentă din univers nu este produsul călătoriilor umane în spațiu sau a științei umane sau a filozofiei umane sau a religiei umane. Este rezultatul Intervenției. Este rezultatul faptului că alte rase vin aici ca să conserve lumea pentru ele însele, crezând că umanitatea va distruge lumea în conflictele sale, că umanitatea va ruina resursele valoroase ale lumii.

Gândiți-vă la asta. Acesta este modul în care vor reacționa oamenii. Dacă, să spunem, națiunile dezvoltate ale lumii ar găsi un mic trib adânc în junglă ce stă pe tone de aur sau alte tipuri de minerale, sau care are păduri vaste, pline de lemne valoroase, credeți că națiunile avansate nu ar interveni, îndeosebi dacă ar simți că aceste resurse se vor irosi? Sau ce ați zice dacă băștinașii ar tăia toți copacii pentru că lor le place lumina soarelui sau că vor să își cultive propria lor hrană? Ei bine, națiunile lumii ar fi acolo, făcând tot ce le stă în putință pentru a obține resursele, fie legal fie ilegal. Asta este ce ar face națiunile umane. Credeți că ele ar sta deoparte și ar lăsa băștinașii pur și simplu să pustiască sau să neglijeze ceea ce au? Sigur că nu. Ei bine, dacă pământul nu are valoare pentru națiunile puternice, sigur, oferiți-l rezervației. Dar dacă ei stau pe $100 de milioane de dolari în aur, aceea nu ar fi o rezervație.

Lumea voastră este considerată în acest fel de către vizitatorii voștri și de către alții din univers care văd această lume mică [și] prețioasă și această rasă de ființe relativ distructive ce distrug resursele sale naturale și încalcă legile sale naturale. Credeți că acest lucru nu ar produce o Intervenție? Unii oameni s-ar gândi, “Ei bine, desigur, ei ar veni și ar cere permisiunea să fie aici și națiunile noastre, guvernele noastre ar elabora un acord.” O, Doamne! Glumiți? Ce s-ar întâmpla mai degrabă este că acele rase care intervin ar stabili un plan de intervenție și integrare pentru că ei vor să conserve forța de lucru umană. Ei nu pot locui în lumea voastră. Ei vă vor avea pe voi să faceți toată munca. Puneți băștinașii să mineze aurul. Exact cum s-a întâmplat în lumea voastră. Credeți că este nevoie de permisiunea băștinașilor? Ei bine, poate vor găsi ei o cale să vă determine să le oferiți permisiunea, dar ei vor obține ceea ce vor. În situația voastră de astăzi din lume, vizitatorii voștri vor obține ceea ce vor dacă nu îi opriți. Și felul în care îi veți opri nu este numai prin utilizarea tehnologiei. Ci este prin inteligență și viclenie. Și prin cooperare în familia umană.

Primul pas în contracararea Intervenției este conștientizarea, dar conștientizarea este de fapt un mare prag din cauza fricii, a anxietății și a idealismului eșuat al oamenilor. Vă puteți înfrunta propria frică? Vă puteți înfrunta propria vulnerabilitate? Puteți face față faptului că probabil v-ați înșelat cu adevărat în evaluarea voastră asupra situației, asta dacă ați reflectat-o măcar o dată? Oamenii pot spune, “Ei bine, ok, avem conștientizarea. Acum care este următorul lucru?” Ha! Ei nu văd că gradul de conștientizare este cu adevărat mare!

Următorul pas este că trebuie să creați o perspectivă a Marii Comunități prin felul în care vă priviți pe voi și prin felul în care priviți lumea voastră. Credeți că umanitatea ar distruge resursele lumii dacă ar recunoaște că  susținerea și conservarea acestor resurse este însăși lucrul care va conserva libertatea umană în viitor? Dacă umanitatea își pierde abilitatea să se susțină pe sine și devine dependentă de forțe străine nu doar pentru tehnologie avansată dar chiar și pentru resursele de bază, vă veți pierde libertatea.

Probabil ați spune, “O, asta nu cred. Nu ne-am pierde libertatea.” Dar dacă vă gândiți în mod obiectiv, veți vedea că vă veți pierde libertatea. Fie în mod public fie în mod subtil, veți deveni dependeți de alte rase din univers, și ei vor stabili termenii angajamentului. Ei vor controla lumea voastră. Și totuși, pentru că ei nu își doresc să creeze o revoluție umană, ei vor încerca să controleze lumea voastră în așa fel încât ar fi acceptabil pentru oameni să fie controlați. De aceea este atât de întortocheată Intervenția ce are loc astăzi și care este efectuată atât de atent de-a lungul timpului. Dacă ei ar veni aici în forță toată lumea ar reacționa și ar fi un război enorm și resursele lumii ar fi deterioarate într-un mod sever. Nu ar mai exista forță de muncă umană aici care să fie dispusă sau capabilă să ajute rasele care intervin, iar întregul proiect ar fi distrus.

Trebuie să dobândiți o perspectivă a Marii Comunități. Ești o ființă umană ce locuiește în această lume. Lumea este neprotejată. Este valoroasă. Este solicitată de alții. Intervenția altor rase va crește în timp. Cum vă veți proteja granițele? Cum veți fi capabili să determinați cine este aici și de ce sunt aici și ce fac ei? Acest lucru nu poate să fie privilegiul grupurilor secrete și a guvernelor secrete.

Umanitatea trebuie să se maturizeze și să iasă din preocupările puerile despre sine. Ea trebuie să iasă din fanteziile adolescentine despre ea însăși și despre viață și să devină realistă. Altfel, Intervenția va continua, și lumea voastră va deveni gradual guvernată de puteri străine. Și unde vă veți duce apoi cu reclamațiile voastre, cu protestele voastre și cu revolta voastră? Din acest motiv, obținerea conștientizării și a perspectivei asupra Marii Comunități este critică, pentru că, fără acestea, nici nu puteți urma pasul următor.

Al treilea pas este învățarea despre mediul mental. Mediul mental este o arenă a influenței. Oamenii știu foarte puține despre el, dar acesta este foarte important în interacțiunile din Marea Comunitate, în mod particular între rase sau organizații care concurează între ele. Ei trebuie să petreacă foarte mult timp încercând să discearnă ce va face celălalt și să încerce să îl influențeze pe acesta în moduri subtile. Acest lucru nu se întâmplă prin tehnologie la fel de mult cât se întâmplă prin conștiință, prin conștientizare, prin proiectarea gândului și prin activități viclene. În general, competitorii împart aceeași tehnologie, deci tehnologia nu este avantajul. Avantajul este viclenia și persuasiunea. Nu puteți vedea asta încă pentru că voi încă vă gândiți că trăiți în izolare și că universul este guvernat de principii umane. Nu vreți să vă gândiți la asta pentru că realizați că voi nu aveți aceste abilități. Și asta vă face să vă simțiți speriați și vulnerabili. Deci al treilea pas al pregătirii este dezvoltarea abilității în mediul mental. Puteți de fapt învăța să faceți asta, dar trebuie să aveți gradul de conștientizare și trebuie să aveți perspectiva Marii Comunități pentru a începe.

Al patrulea lucru care trebuie cu adevărat dezvoltat tot acest timp este Cunoașterea. Ce este Cunoașterea? Atunci când vorbim despre Cunoaștere, nu spunem despre perspectivă sau ansamble de informații sau date. Vorbim despre abilitatea de a cunoaște – dincolo de decepție, dincolo de aparențe, dincolo de preferința personală, dincolo de frică și dincolo de negare. Abilitatea de a ști. Intervenția are loc în mod activ de aproape 50 de ani. Și oamenii care pretind că studiază fenomenul OZN, ei bine, cu toate acestea știu ei ceva, sau încă mai culeg date? “Ei bine, nu vrem să ajungem la concluzii premature. Știți voi, acest lucru este atât de complicat și s-ar putea să nu îl înțelegem niciodată!” Despre ce vorbiți? Asta este negare? Este refuzul de a ajunge la o concluzie? Sau este pur și simplu pentru că oamenii nu știu? Ei nu pot vedea și simți ce este asta cu adevărat? Dupa 50 de ani ei nu pot vedea și simți ce este asta cu adevărat? Ei au nevoie de mai multe dovezi? O doamne! Câte dovezi? Alți 50 de ani de dovezi? O sută de ani de dovezi? Încă 50 de ani de dovezi și totul se va termina atunci. Și concluzia la care veți ajunge va fi atât de evidentă.

Este precum persoana dintr-o căsnicie de 30 de ani care nu ar fi trebuit să se căsătorească oricum, și îi ia 30 de ani să își dea seama că a făcut o greșeală pe undeva pe acolo, și că ar fi trebuit să-și urmeze trăirile profunde și nu să se căsătorească cu această altă persoană. Dar ei au încercat să facă să fie bine pentru ultimii 30 de ani.

Fără Cunoaștere, vei ști doar ceea ce alții vor ca tu să știi. Vei gândi doar ceea ce alții vor ca tu să gândești – fie că sunt părinții tăi, cultura ta, grupul tău social, guvernul tău, sau Marea Comunitate. Practic veți fi precum vacile și veți fi conduși, de la pășune la pășune. Fără Cunoaștere, mediul mental pune stăpânire pe tine și te copleșește. Cunoașterea este Mintea Spirituală profundă dinlăuntrul tău. Este singura parte din tine care nu este afectată de mediul mental. Este singura parte din tine care este liberă de manipulare și decepție.

Vrei libertate pentru tine? Atunci trebuie să înveți calea Cunoașterii. Altfel, ce este libertatea? Să ai mai mulți bani? Să lucrezi mai puțin, având mai mulți bani? Aceea este libertate? Privești la cei bogați care nu au libertate. O, ei au o mulțime de bani, și se pot duce oriunde doresc ei. Ei nici nu au nevoie să muncească, unii dintre ei. Oare sunt ei liberi? Sau sunt sclavi ai banilor lor și ai situației lor și ai privilegiilor lor și ai apetiturilor lor și ai temerilor lor?

Mesajul din Informările Aliaților Umanității este despre libertate. Și pentru a avea libertate, trebuie să deveniți conștienți de Intervenție. Trebuie să dobândiți o perspectivă a Marii Comunități. Trebuie să învățați despre mediul mental și despre impactul său asupra voastră. Și trebuie să vă dezvoltați experiența Cunoașterii. Nu este nevoie de multă tehnologie aici cu toate că tehnologia ar putea juca un rol minor în toate astea.

Atunci când vorbim despre învățarea căii Cunoașterii, nu vorbim doar despre dezvoltarea intuiției. Aceasta nu este corespunzătoare. Trebuie de fapt să te conectezi cu Mintea Știutoare dinlăuntrul tău, iar aceasta nu este o sarcină ușoară. Vor exista mulți care vor refuza sau nu vor putea să facă asta. Dar nu toată lumea trebuie să facă asta în așa fel încât umanitatea să schimbe complet situația, să dezvolte o conștientizare a Marii Comunități și să înceapă să construiască hotare în jurul lumii voastre.

Forța [fizică] nu poate fi utilizată pentru a prelua o planetă ca a voastră. Așadar, Intervenția trebuie să fie subtilă. Trebuie să fie înșelătoare. Trebuie să fie invazivă. Ea nu poate folosi forța brută. Asta este bine pentru voi căci nu puteți rezista forței brute. Și forța brută ar distruge rezultatul pentru vizitatori, dacă i-ați putea numi vizitatori. Sunt multe motive pentru care ei nu o vor utiliza.

Creatorul a răspuns acestei nevoi mari ale umanității, o nevoie care abia este recunoscută ca și nevoie, prin prezentarea învățăturii din Spiritualitaea din Marea Comunitate. Această învățătură cuprinde realitatea vieții din Marea Comunitate. Niciodată până acum nu a fost oferită în lume deoarece nu a fost necesară înainte. Da, există multe învățături spirituale care pun accent pe calea Cunoașterii într-o anumită măsură. Dar o cale a Cunoașterii a Marii Comunități nu a fost oferită în lume niciodată înainte. Însă aveți nevoie de ea acum. Ea nu va înlocui religiile lumii, ci le va oferi, în schimb, un domeniu mai larg, o perspectivă mai mare, și un context mai mare în care să continue să crească, să existe și să evolueze.

Și totuși este curios faptul că liderii religioși ai lumii vor fi probabil cei mai rezistenți la învățarea Spiritualității Marii Comunități. Pentru a-și păstra tradițiile lor, autoritatea și puterea lor, vor nega probabil însăși lucrul care le va dărui un viitor tradiției lor în Marea Comunitate. Fără autodeterminarea umană nu există niciun viitor. Și fără o înțelegere a Marii Comunități, nu există niciun viitor pentru oricine aici, în orice caz nu un viitor pe care l-ați primi cu brațele deschise.

Trebuie să vezi relevanța acestui lucru pentru tine însuți. Tot ceea ce vrei de la viață, tot ceea ce vrei să fii, să faci și să ai, Intervenția îți poate lua totul. Îți vei urmări fără minte obiectivele personale și la naiba cu orice altceva, spunând că nu contează?

Chiar dacă Intervenția nu ar fi avut loc, degradarea resurselor voastre naturale și creșterea populației în lume ar schimba oricum ceea ce vă este disponibi. Unii oameni spun, “Ei bine, am de gând să obțin ceea ce vreau, și nu am de gând să îmi fac griji referitor la orice altceva”. Când oamenii gândesc așa ei sunt precum lăcustele. Azvârliți pe pământ, ei vor consuma tot ce văd. Și vor lăsa o pustietate și se vor muta până când nu mai există loc unde să se mute, și apoi vor muri cu toții. Aceasta este promisiunea progresului uman? A fi precum niște paraziți care distrug gazda iar atunci când gazda moare, să moară și ei cu toții?

Acum, majoritatea oamenilor vor spune, “Bineînțeles că nu! Cu siguranță nu!” Dar dacă comportamentul lor este de egoism, atunci aceasta este o analogie potrivită. Destul de interesant, aceia care intervin în lumea voastră văd umanitatea ca pe un fel de forță distructivă în lume, ce va distruge acest loc fabulos. Atitudinea lor este, “Vom ajunge la ei și îi vom opri. Și dacă ei nu își pot folosi lumea într-un mod corespunzător și nu o pot conserva, ei bine, atunci o vom salva pentru noi înșine. Ei pot lucra pentru noi”. Acesta este exact modul în care gândesc. Aceasta este perspectiva lor. Acesta este modul în care ați gândi dacă ați fi în locul lor. Chiar și cu tot marele idealism al umanității, ați gândi și voi la fel. “Nu îi vom lăsa să distrugă acest loc! Dacă ei nu pot beneficia de el, noi o vom face!” Acesta este exact modul în care un guvern uman ar răspunde. Probabil acesta este modul în care tu personal ai răspunde.

Cei care intervin nu sunt răi. Ei pur și simplu văd situația dintr-o anumită perspectivă. Ei nu sunt ghidați de Cunoaștere sau spiritualitate, altfel nu ar interveni aici.

Există oameni în lume care vor Intervenția pentru că ei cred că rasele extraterestre de aici ar salva cumva umanitatea de ea însăși. Ei cred în aceeași perspectivă ca însăși rasele extraterestre. Uneori aceștia ajung la această concluzie în interiorul lor. Uneori această gândire este încurajată de Intervenție. Și totuși rezultatul este același – pierderea libertății umane și a autodeterminării, care vor fi foarte complete. Dacă te gândești la acest lucru, vei realiza că acesta este cel mai rău scenariu pentru tine.

Din acest motiv Creatorul furnizează pregătirea pentru Marea Comunitate. De aceea trebuie să fie învățată și luată la inimă. De aceea trebuie să fie dobândită conștientizarea. Oamenii trebuie să își înfrunte frica și anxietatea și să realizeze în ce situație se află. Ei trebuie să dobândească o nouă înțelegere a locului în care se află în univers și a rolului lor și a responsabilității ca și locuitori nativi și administratori ai acestei lumi. Ei trebuie să își exercite puterea pe care o au la nivel individual și colectiv pentru a conserva propriile lor ținuturi native.

Înțelegerea voastră spirituală trebuie să se schimbe pentru ca voi să realizați ce a dăruit Dumnezeu umanității pentru a păstra avansul libertății, înțelegerii și cooperării umane. În univers, aceste lucruri trebuie apărate. Aveți nevoie să recunoașteți că trebuie să ieșiți din fanteziile și idealurile voastre, chiar și din solicitările și așteptările voastre, pentru a vedea situația în mod clar. Creatorul a cerut aliaților umanității să fie observatori, să furnizeze comentarii și să își prezinte mesajul astfel încât umanitatea să poată începe să dobândească o perspectivă a Marii Comunități.

Dumnezeu a dăruit o învățătură despre mediul mental și despre Cunoaștere. Învățarea căii Cunoașterii este o călătorie spirituală individuală pentru fiecare persoană. Cunoașterea este inteligența mai mare ce locuiește înlăuntrul tău. Ea știe cum să se ocupe de Marea Comunitate. Cunoașterea nu este guvernată de convingeri, supoziții, preocupări, decepții, idealuri sau ambiții umane. Ea este pură. Este partea sfântă din tine. Ea știe. Mintea ta gândește. Cunoașterea știe. Golful dintre acestea pare mare, dar ele pot fi unite împreună. Și acesta este scopul final al dezvoltării tale spirituale. Acest dar al Spiritualității Marii Comunități este menit să ofere libertății umane o fundație reală, pentru a împuternici individul, pentru a împuternici grupul, pentru a împuternici umanitatea care pierde putere în fiecare zi către aceia care intervin în lume.

Sperăm că acest discurs va furniza claritatea, dar acesta este de fapt doar primul pas. Nu crede că poți citi acest discurs, sau, dacă citești Informările Aliaților Umanității, poți spune “Ei bine, acum înțeleg. Știu ce am de făcut”. Încă nu știi ce ai de făcut. Dar poate vei începe să dobândești o înțelegere. Dacă aceasta stârnește ceva prodund din tine, atunci Cunoașterea din tine devine activată. Dar este mult de învățat pe mai departe.

Întâlnirea neprevăzută a umanității cu realitățile vieții de dincolo de această lume reprezintă un nou început, probabil cel mai mare prag pe care umanitatea l-a avut de înfruntat. Învățarea va trebui să fie rapidă. Nu crede că tu deja ști sau întețegi. Nu știi. Ai putea avea o idee. Ai putea experimenta o rezonanță cu acest mesaj. Ai putea simți că este important, dar tot trebuie să te antrenezi și să te pregătești. Nu escaladezi cel mai înalt munte din lume pentru că iubești munții. Nu escaladezi cel mai înalt munte din lume pentru că ai bocanci de drumeție. Trebuie să te antrenezi și să te pregătești, altfel nu vei reuși.

Aceasta este provocarea timpului vostru. Aceasta este măreția timpului vostru. Aici este locul în care îți vei găsi propria măreție. Nu-ți vei găsi niciodată măreția în preocupările individuale, căci nu este nicio măreție acolo. Îți poți găsi măreția răspunzând unei nevoi reale în lume și unei chemări ce trăiește înlăuntrul tău chiar în acest moment. Aceasta este marea situație care va aduce la suprafață măreția din tine, dacă poți răspunde.