Prefață

Este destul de neobișnuit să găsești o carte care schimbă viața omului, însă mult mai extraordinar să întâlnești o lucrare care are potențialul de a produce un
impact asupra istoriei umane.

Acum aproape patruzeci de ani, înainte să fie o mișcare legată de mediu, o femeie curajoasă a scris o carte foarte provocatoare și controversată care a schimbat cursul istoriei. Primăvara tăcută a lui Rachel Carson a produs o conștiență globală a pericolelor poluării de mediu și a aprins o reacție activistă care dăinuie și în zilele noastre. Fiind printre primii care au declarat public faptul că utilizarea pesticidelor și a toxinelor chimice era o amenințare la întreaga viață, Carson a fost ridiculizată și umilită la început, chiar și de mulți dintre egalii ei, dar a fost în final considerată una dintre cele mai importante voci ale secolului 20. Primăvara tăcută încă este privită de majoritatea ca fiind piatra de temelie a ecologismului.

Astăzi, înainte să existe o conștiență publică predominantă referitoare la o incursiune extraterestră continuă printre noi, un om curajos în mod similar – un învățător spiritual anterior ascuns – iese în față purtând un comunicat extraordinar și îngrijorător de dincolo de sfera noastră planetară. Cu Aliații Umanității, Marshall Vian Summers este primul conducător spiritual al timpurilor noastre care să declare fără echivoc faptul că prezența nepoftită și acțiunile clandestine ale ”vizitatorilor” noștri extratereștri constituie o amenințare profundă la libertatea umană.

În vreme ce la început, ca și Carson, Summers cu siguranță va întâlni batjocură și discreditare, el ar putea fi recunoscut în final ca fiind una dintre cele mai importante voci ale lumii în domeniul serviciilor de informații legate de extratereștri, cel al spiritualității umane și cel al evoluției conștiinței. În același mod, Aliații Umanității s-ar putea dovedi a fi de-o importanță crucială în asigurarea însuși viitorului speciei noastre – nu numai trezindu-ne la provocările profunde ale unei invazii extraterestre tăcute, ci, de asemenea, aprinzând o mișcare de împotrivire și de împuternicire fără precedent.

Deși împrejurările originii acestui material exploziv de controversat ar putea fi problematice pentru unii, perspectiva pe care o reprezintă și mesajul urgent pe care îl transmite ne cer cea mai profundă luare de seamă și cel mai profund răspuns hotărât. Aici suntem cu toții mult prea plauzibil confruntați cu aserțiunea potrivit căreia apariția crescândă a OZN-urilor și a altor fenomene în strânsă legătură evidențiază nimic altceva decât o intervenție subtilă și fără opoziție până în prezent, din partea unor forțe extraterestre care caută să exploateze resursele Pământului în întregime în favoarea lor.

Cum răspundem adecvat la o asemenea pretindere atât de îngrijorătoare și revoltătoare? S-o ignorăm și s-o respingem de la bun început, așa cum mulți detractori ai lui Carson au făcut? Sau să investigăm și să încercăm să înțelegem exact ce ne este oferit aici?

Dacă alegem să investigăm și să înțelegem, iată ce vom găsi: O revizuire exhaustivă a deceniilor recente de studiu global referitor la activitatea OZN și a altor fenomene aparent extraterestre (de exemplu răpirile și implanturile extraterestre, mutilările animalelor, și chiar ”posedare” psihologică) aduce dovezi ample în favoarea perspectivei Aliaților; într-adevăr, informația conținută în discursurile Aliaților clarifică în mod amețitor probleme care i-au încurcat pe cercetători de ani de zile, clarificând multe dovezi misterioase dar persistente.
Odată ce am cercetat aceste chestiuni și ne-am convins în privința faptului că mesajul Aliaților nu este numai plauzibil ci și convingător, ce urmează? Aprecierile noastre vor duce inevitabil la concluzia de necontestat a faptului că situația noastră dificilă de astăzi are paralele profunde cu incursiunea „civilizației” Europene în Americi începând în secolul al XV-lea, când popoarele indigene nu au putut să înțeleagă și să răspundă adecvat la complexitatea și primejdia forțelor care le vizitau meleagurile. „Vizitatorii” au venit în numele lui Dumnezeu, demonstrând tehnologie impresionantă, pretinzând să ofere un mod de viață mai avansat și mai civilizat. (Este important de notat faptul că invadatorii europeni nu erau „răul încarnat” ci doar oportuniști, lăsând în urma lor o moștenire de devastare neintenționată.)

Iată ideea: Încălcarea radicală și la scară largă a libertăților fundamentale pe care nativii Americani au experimentat-o ulterior – incluzând decimarea rapidă a populației lor – nu este numai o tragedie umană monumentală, ci și o lecție demonstrativă puternică pentru situația noastră actuală. De data aceasta, suntem cu toții poporul nativ al acestei singure lumi, iar dacă nu putem să mobilizăm în mod colectiv un răspuns mai creativ și mai unificat, am putea avea o soartă similară. Aceasta este întocmai realizarea pe care Aliații Umanității o precipită.

Însă, aceasta este o carte care poate schimba vieți, căci activează o chemare adâncă lăuntrică ce ne amintește de scopul nostru pentru care suntem în viață în acest moment în istoria umană și ne pune față în față cu nimic altceva decât cu destinul nostru. Aici suntem confruntați cu cea mai inconfortabilă realizare dintre toate: Însuși viitorul umanității ar putea depinde de modul în care răspundem la acest mesaj.

În timp ce Aliații Umanității este plină de precauții în mod profund, aici nu există nicio instigare la frică sau la perspective sumbre. În schimb, mesajul oferă speranță extraordinară în ceea ce este acum o situație foarte periculoasă și foarte dificilă. Intenția evidentă este de a păstra și a-i da putere libertății umane, și de a cataliza un răspuns personal și colectiv la intervenția străină.

În mod corespunzător, chiar Rachel Carson a identificat odată în spirit profetic însăși problema care împiedică abilitatea noastră de a răspunde la această criză actuală: „Noi încă nu am ajuns suficient de maturi,” a spus ea, „pentru a ne gândi la noi ca fiind doar o parte infimă dintr-un univers vast și incredibil.” În mod clar, de multă vreme avem nevoie de o nouă înțelegere despre noi înșine, despre locul nostru în cosmos și despre viața din Marea Comunitate (universul fizic și spiritual mai întins în care ne facem acum apariția). Din fericire, Aliații Umanității servește precum o poartă către un ansamblu de învățături și practici spirituale surprinzător de substanțiale care promite să inspire cerința de maturitate a speciei prin intermediul unei perspective care nu este nici pământeană, nici antropogenică, ci este, în schimb, înrădăcinată în tradiții mai vechi, mai profunde și mai universale.

În cele din urmă, mesajul din Aliații Umanității contestă aproape toate noțiunile noastre fundamentale legate de realitate, oferindu-ne, simultan, cea mai mare oportunitate pentru progres și cea mai mare provocare pentru supraviețuire. În vreme ce criza actuală ne amenință auto-determinarea ca specie, aceasta ar putea furniza, de asemenea, o temelie cu adevărat necesară în baza căreia să aducem unitate în rasa umană – aproape o imposibilitate fără acest context mai mare. Cu perspectiva oferită în Aliații Umanității alături de volumul mai mare de învățături reprezentate de Summers, ne sunt date atât imperativul cât și inspirația de a ne uni într-o înțelegere mai profundă pentru a servi continua evoluție a umanității.

În raportul său privind recenzia celor de la Time Magazine în legătură cu cele mai influente 100 de voci ale secolului 20, Peter Mattheisen a scris despre Rachel Carson, „Înainte să fie o mișcare ecologică, a fost o singură femeie curajoasă și cartea ei foarte curajoasă.” În câțiva ani de acum înainte, am putea spune în mod similar despre Marshall Vian Summers: Înainte să fie o mișcare umană de libertate pentru a ne opune Intervenției extraterestre, a fost un singur bărbat curajos și mesajul lui foarte curajos, Aliații Umanității. De această dată, fie ca răspunsul nostru să aibă loc mai rapid, mai decisiv și mai unit.

—MICHAEL BROWNLEE
Jurnalist