Mesaj din partea lui Marshall Vian Summers

“De 31 de ani, sunt cufundat într-o experiență religioasă. Acest lucru m-a dus la primirea unui volum vast de scrieri despre natura spiritualității umane și a destinului uman în cadrul unei panorame mai extinse a vieții inteligente în Univers. Aceste scrieri, cuprinse în învățătura despre Calea Cunoașterii din Mai Marea Comunitate, conțin o structură teologică ce clarifică viața și prezența lui Dumnezeu în Mai Marea Comunitate, expansiunea vastă a spațiului și a timpului pe care le știm ca fiind Universul nostru.

Cosmologia pe care o primesc conține multe mesaje, dintre care unul este faptul că omenirea se află în proces de apariție într-o Mai Mare Comunitate de viață inteligentă și pentru acest lucru trebuie să ne pregătim. Inerentă în acest mesaj este înțelegerea potrivit căreia umanitatea nu este singură în Univers, sau singură nici chiar în propria noastră lume, și că în cadrul acestei Mai Mari Comunități, umanitatea va avea prieteni, competitori și adversari.

Această realitate mai extinsă a fost confirmată în mod dramatic de o transmisiune bruscă și neașteptată a primului set din Informările Aliaților Umanității în 1997. Cu trei ani înainte, în 1994, am primit structura teologică pentru a înțelege Informările Aliaților în cartea mea, Spiritualitatea din Mai Marea Comunitate – O Nouă Revelație. În acel moment, ca și rezultat al lucrării și al scrierilor mele spirituale, mi-a devenit cunoscut faptul că omenirea are aliați în Univers care sunt îngrijorați de bunăstarea și libertatea viitoare a rasei noastre.

În cadrul cosmologiei crescânde care mi-a fost dezvăluită, se află înțelegerea conform căreia, în istoria vieții inteligente din Univers, rasele etice și avansate au o obligație de a lăsa moștenire înțelepciunea lor raselor tinere emergente precum a noastră și că acest testament trebuie să aibă loc fără interferențe directe sau să intervină în treburile acelei rase tinere. Intenția aici este de a informa, nu de a interfera. Această „transmitere a înțelepciunii generațiilor viitoare” reprezintă o construcție etică stabilită cu mult timp în urmă în privința Contactului cu rasele emergente și a modului în care ar trebui să fie coordonat. Cele două seturi de Informări ale Aliaților Umanității sunt o demonstrație clară a acestui model de non-interferență și Contact etic. Acest model ar trebui să fie o lumină călăuzitoare și un standard pe care ar trebui să ne așteptăm ca alte rase să-l respecte în încercarea lor de a ne contacta sau de a ne vizita lumea. Totuși, demonstrația aceasta de Contact etic este cu totul altfel față de Intervenția care are loc în lume astăzi.

Ne mutăm într-o poziție de vulnerabilitate extremă. Cu spectrul epuizării resurselor, degradării mediului și al riscului de înaintare a fracturării familiei umane ce crește în fiecare zi, suntem numai buni pentru Intervenție. Trăim în izolare aparentă într-o lume bogată și prețioasă care este căutată de alții de dincolo de tărmurile noastre. Suntem distrași și divizați și nu vedem marele pericol care intervine la granițele noastre. Este un fenomen pe care istoria l-a tot repetat în privința sorții popoarelor native izolate care se confruntau cu intervenția pentru prima dată. Suntem nerealiști în presupunerile noastre legate de puterile și binefacerea vieții inteligente din Univers. Și începe de abia acum să evaluăm condiția pe care am creat-o pentru noi înșine în cadrul lumii noastre.

Adevărul lipsit de popularitate este că familia umană nu este pregătită pentru o experiență directă a Contactului și, cu siguranță, nu este pregătită pentru o intervenție. Trebuie să ne punem casa în ordine mai întâi. Încă nu avem maturitatea speciei necesară pentru a ne implica în relații cu alte rase din Mai Marea Comunitate dintr-o poziție de unitate, tărie și discernământ. Și până nu ajungem la o astfel de poziție, dacă vom putea vreodată, atunci nicio rasă nu ar trebui să încerce să intervină în mod direct în lumea noastră. Aliații ne oferă înțelepciune și o perspectivă foarte necesare, însă ei nu intervin. Ei ne spun că soarta noastră este, și ar trebui să fie, în propriile noastre mâini. În Univers, astfel este povara libertății.

În ciuda faptului că nu suntem pregătiți, totuși, Intervenția are loc. Umanitatea trebuie să se pregătească acum pentru acest lucru, pragul cu cele mai mari consecințe din istoria umană. Mai curând decât să fim martori indiferenți la acest fenomen, suntem chiar în centrul lui. Se întâmplă fie că suntem conștienți de el sau nu. Are puterea de a schimba rezultatul pentru omenire. Și are legătură cu tot ce ține de cine suntem și de motivul pentru care suntem aici în lume în aceste timpuri.

Calea Cunoașterii din Mai Marea Comunitate a fost dăruită pentru a oferi atât învățătura cât și pregătirea de care avem acum nevoie pentru a înfrunta acest mare prag, pentru a reînnoi spiritul uman și pentru a stabili o nouă direcție pentru familia umană. Aceasta atrage atenția asupra nevoii urgente pentru unitate și cooperare umană; întâietatea Cunoașterii, inteligența noastră spirituală; și asupra mai marilor responsabilități pe care trebuie să ni le asumăm acum în pragul cosmosului. Ea reprezintă un Nou Mesaj de la Creatorul întregii vieți.

Misiunea mea este să aduc această cosmologie și pregătire mai mare în lume și cu ea, o nouă speranță și o nouă perspectivă pentru o umanitate zbuciumată. Lunga mea pregătire și învățătura imensă despre Calea Cunoașterii din Mai Marea Comunitate sunt aici cu acest scop. Informările Aliaților Umanității sunt doar o parte mică a acestui mesaj mai mare. Este timpul acum să punem capăt conflictelor noastre neîncetate și să ne pregătim pentru viață în Mai Marea Comunitate. Pentru a face asta, avem nevoie de o nouă înțelegere despre noi ca fiind un singur popor – poporul nativ al acestei lumi, născut dintr-o singură spiritualitate – și despre poziția noastră vulnerabilă ca și rasă tânără, emergentă în Univers. Acesta este mesajul meu pentru umanitate și din acest motiv am venit.”

Marshall Vian Summers