A ȘASEA INFORMARE – Întrebări și răspunsuri

Simțim că este important, fiind date informațiile pe care le-am furnizat până acum, să răspundem la întrebări care cu siguranță trebuie să apară în ceea ce privește realitatea noastră și importanța mesajelor pe care am venit să le oferim.

„Fiind dată lipsa dovezilor solide,
de ce ar trebui oamenii să creadă
ceea ce le spuneți despre Intervenție?”

În primul rând, trebuie să existe mari dovezi în privința vizitei în lumea voastră. Ni s-a spus că acesta este cazul. Însă ni s-a spus, de asemenea, de către Cei Nevăzuți că oamenii nu știu cum să înțeleagă dovezile și că le atribuie propria lor semnificație – o semnificație pe care preferă să o atribuie, o semnificație care oferă confort și liniștire în majoritatea cazurilor. Suntem siguri că există dovezi suficiente pentru a verifica faptul că Intervenția are loc pe pământ la ora actuală dacă omul își acordă timp să caute și să investigheze acest lucru. Faptul că guvernele voastre sau liderii voștri religioși nu dezvăluie astfel de lucruri nu înseamnă că un așa eveniment major nu are loc printre voi.

  __________________

*  Mulți dintre primii cititori ai Materialului Aliaților au trimis aceste întrebări la Biblioteca Noua Cunoaștere

„Cum pot ști oamenii că sunteți reali?”

În privința realității noastre, nu vă putem demonstra prezența noastră fizică, așa că trebuie să distingeți semnificația și importanța cuvintelor noastre. În acest stadiu, nu este doar o chestiune legată de păreri. Necesită o recunoaștere superioară, o Cunoaștere, o rezonanță. Cuvintele pe care le spunem, credem că sunt adevărate, dar acest lucru nu garantează că ele pot fi primite astfel. Nu putem controla răspunsul la mesajul nostru. Există oameni care necesită mai multe dovezi decât este posibil să poată fi date. Pentru alții, astfel de dovezi nu vor fi necesare, căci ei vor simți o confirmare lăuntrică.

Între timp, poate că rămânem o controversă, și totuși sperăm și avem încredere că aceste cuvinte ale noastre pot fi luate serios în considerare și că dovezile care există, care sunt substanțiale, pot fi adunate și înțelese de cei care sunt dispuși să-și concentreze eforturile asupra acestui lucru și să-l aibă în prim plan în viață. Din perspectiva noastră, nu există nicio problemă, nicio provocare și nicio oportunitate mai mare care să primească atenția voastră.

Așadar, sunteți la începutul unei noi înțelegeri. Acest lucru necesită, într-adevăr, credință și încredere în propriile puteri. Mulți ne vor respinge cuvintele pur și simplu pentru că ei nu cred că este posibil ca noi să existăm. Alții poate vor crede că facem parte din vreo manipulare răspândită pe pământ. Nu putem controla aceste răspunsuri. Nu putem decât să ne dezvăluim mesajul și prezența în viața voastră, oricât de îndepărtată ar fi această prezență. În împrejurările date, nu prezența noastră este de-o importanță extremă, ci mesajul pe care am venit să-l dezvăluim și perspectiva și înțelegerea superioară pe care vi le putem furniza. Educația voastră trebuie să înceapă undeva. Toate formele de educație încep cu dorința de a cunoaște.

Sperăm ca prin discursurile noastre să vă putem câștiga măcar parțial încrederea ca să puteți începe să dezvăluiți ceea ce suntem aici să oferim.

„Ce aveți să le spuneți acelora care
văd Intervenția ca pe un lucru pozitiv?”

Înțelegem, în primul rând, așteptarea ca toate forțele din cer să fie înrudite cu înțelegerea, tradițiile și credințele voastre fundamentale spirituale. Ideea că există viață prozaică în univers reprezintă o contestare a acestor presupuneri fundamentale. Din perspectiva noastră și fiind dată experiența propriilor noastre culturi, înțelegem aceste așteptări. În trecutul îndepărtat, noi înșine le mențineam. Și totuși a trebuit să renunțăm la ele în confruntarea realităților vieții din Marea Comunitate și a semnificației vizitei.

Voi trăiți într-un univers fizic măreț. Este plin cu viață. Această viață reprezintă nenumărate manifestări și, de asemenea, evoluția inteligenței și a conștienței spirituale la toate nivelurile. Asta înseamnă că ceea ce veți întâlni în Marea Comunitate cuprinde aproape toate posibilitățile.

Cu toate acestea, sunteți izolați și încă nu călătoriți în spațiu. Și chiar dacă ați fi avut capacitatea de a ajunge la o altă lume, universul este vast și nimeni nu a dobândit abilitatea, cu niciun fel de viteză, de a merge dintr-un capăt al galaxiei în celălalt. Așadar, universul fizic rămâne enorm și incomprehensibil. Nimeni nu i-a stăpânit legile. Nimeni nu i-a cucerit teritoriile. Nimeni nu poate pretinde dominanță sau control total. Viața are un efect umilitor în acest fel. Chiar și cu mult dincolo de granițele voastre acest lucru este adevărat.

Ar trebui să ajungeți, așadar, să vă așteptați la faptul că veți întâlni inteligențe reprezentând forțe ale binelui, forțe ale ignoranței și pe aceia care sunt mai neutri în privința voastră. Însă, privind realitățile de călătorie și explorare din Marea Comunitate, rasele emergente cum este rasa voastră vor întâlni, aproape fără excepție, exploratori de resurse, colective și pe aceia care caută avantaje pentru ei înșiși, ca prim contact cu viața din Marea Comunitate.

În privința interpretării pozitive a vizitei, o parte din acest lucru sunt așteptările umane și dorința naturală de a întâmpina un rezultat bun și de a căuta ajutor de la Marea Comunitate pentru problemele pe care umanitatea nu și le-a putut rezolva pe cont propriu. Este normal să vă așteptați la astfel de lucruri, în special când luați în considerare faptul că vizitatorii voștri au capacități mai mari decât voi. Însă, o mare parte din problemă în privința interpretării marii vizite are de-a face cu voința și agenda vizitatorilor în sine. Căci ei încurajează oamenii de pretutindeni să privească prezența lor aici ca fiind în totalitate benefică pentru umanitate și pentru nevoile sale.

„Dacă această Intervenție este într-un stadiu avansat,
de ce nu ați venit mai devreme?”

Într-o perioadă mai timpurie, cu mulți ani în urmă, câteva grupuri ale aliaților voștri au venit în lumea voastră în vizită într-o încercare de a da un mesaj de speranță, pentru a pregăti umanitatea. Dar, din păcate, mesajele lor nu au putut fi înțelese și au fost abuzate de acei câțiva care le-au putut primi. În urma sosirii lor, vizitatorii din partea colectivelor s-au adunat și s-au strâns aici. A fost cunoscut de noi faptul că acest lucru s-ar întâmpla, căci lumea voastră este mult prea valoroasă pentru a fi trecută cu vederea, și, așa cum am spus, nu există într-o parte retrasă și îndepărtată a universului. Lumea voastră este observată de mult timp de către cei care ar căuta să o folosească în propriul beneficiu.

„De ce nu pot aliații noștri să oprească Intervenția?”

Suntem aici doar pentru a observa și pentru a sfătui. Marile decizii cu care se confruntă umanitatea sunt în mâinile voastre. Nimeni altcineva nu poate lua aceste decizii pentru voi. Nici măcar marii voștri prieteni cu mult dincolo de lumea voastră nu ar interveni, căci dacă ar face-o, ar cauza război, iar lumea voastră ar deveni un câmp de luptă între forțe opuse. Iar dacă prietenii voștri ar ieși învingători, ați deveni întru-totul dependenți de ei, incapabili de a vă îngriji singuri sau de a vă menține propria securitate în univers. Nu cunoaștem nicio rasă binevoitoare care ar căuta să poarte această povară. Și, în mod real, nici nu v-ar servi. Căci ați deveni un stat client pentru o altă putere și ar trebui să fiți guvernați de departe. Asta nu este benefic pentru voi în niciun fel, iar acesta este motivul pentru care nu se întâmplă. Însă vizitatorii se vor prezenta drept izbăvitorii și salvatorii umanității. Vă vor utiliza naivitatea. Vor valorifica așteptările voastre și vor căuta să beneficieze în întregime de încrederea voastră.

Așadar, este dorința noastră sinceră ca aceste cuvinte ale noastre să servească ca un antidot la prezența lor și la manipularea și abuzul lor. Căci drepturile voastre sunt încălcate. Teritoriul vostru este infiltrat. Guvernele voastre sunt în proces de a fi convinse. Iar ideologiile și impulsurile voastre religioase sunt reorientate.

Trebuie să fie o voce a adevărului în privința acestui lucru. Și nu putem decât să avem încredere că puteți primi această voce a adevărului. Nu putem decât să sperăm că actele de convingere nu au depășit limita.

„Care sunt obiectivele realiste pe care le avem de stabilit
și care este ideea de bază în ceea ce privește salvarea
umanității de la pierderea autodeterminării?”

Primul pas este conștiența. Mulți oameni trebuie să devină conștienți că Pământul este vizitat și că aici se află puteri străine funcționând într-o manieră clandestină, căutând să-și ascundă planul și eforturile de înțelegerea umană. Trebuie să fie foarte clar faptul că prezența lor aici este o mare provocare la adresa libertății și a autodeterminării umane. Planul pe care îl avansează și Programul de Pacificare pe care îl sponsorizează trebuie să fie contracarate cu sobrietate și înțelepciune în ceea ce privește prezența lor. Această contracarare trebuie să aibă loc. Există mulți oameni pe pământ la ora actuală care sunt capabili să înțeleagă acest lucru. Așadar, primul pas este conștiența.

Următorul pas este educarea. Este necesar pentru mulți oameni din diferite culturi și din diferite națiuni să învețe despre viața din Marea Comunitate și să înceapă să cuprindă cu ce vă veți confrunta și cu ce vă confruntați chiar și în acest moment.

Așadar, obiectivele realiste sunt conștiența și educarea. Aceste lucruri în sine ar împiedica planul vizitatorilor pe pământ. Ei funcționează acum cu foarte puțină opoziție. Întâmpină puține obstacole. Toți aceia care caută să-i vadă drept ”aliații umanității” trebuie să învețe că nu este acesta cazul. Poate cuvintele noastre nu vor fi suficiente, dar sunt un început.

„Unde putem găsi această educație?”

Educația poate fi găsită în Calea Cunoașterii din Marea Comunitate, care este prezentată pe pământ la ora actuală. Deși prezintă o nouă înțelegere despre viață și spiritualitate în univers, se află în legătură cu toate căile autentice spirituale care deja există în lumea voastră – căi spirituale care prețuiesc libertatea umană și înțelesul adevăratei spiritualități și care prețuiesc cooperarea, pacea și armonia în familia umană. Așadar, învățătura despre Calea Cunoașterii evocă toate marile adevăruri care deja există în lumea voastră și le oferă un context mai larg și o sferă de expresie mai extinsă. În acest fel, Calea Cunoașterii din Marea Comunitate nu înlocuiește religiile lumii, ci furnizează un context mai larg în cadrul căruia ele pot avea un înțeles cu adevărat și în cadrul căruia pot fi relevante pentru vremurile voastre.

„Cum le transmitem mesajul vostru altora?”

Adevărul trăiește înăuntrul fiecărei persoane în acest moment. Dacă puteți vorbi către adevărul dintr-o persoană, va deveni mai puternic și va începe să rezoneze. Marea noastră speranță, speranța Celor Nevăzuți, forțele spirituale care vă servesc lumea, și speranța acelora care prețuiesc libertatea umană și își doresc să vadă apariția voastră în Marea Comunitate împlinită cu succes, se bazează pe acest adevăr care trăiește înăuntrul fiecărei persoane. Nu putem forța conștiența aceasta asupra voastră. Putem doar să v-o dezvăluim și să avem încredere în măreția Cunoașterii pe care Creatorul v-a oferit-o care vă poate permite vouă și altora să răspundeți.

„Unde se situează puterile umanității
în ceea ce privește împotrivirea Intervenției?”

În primul rând, înțelegem din observarea lumii voastre și din ce ne-au spus Cei Nevăzuți în privința lucrurilor pe care nu le putem vedea, că deși există mari probleme pe pământ, există suficientă libertate umană pentru a vă oferi o bază ca să vă opuneți Intervenției. Acest lucru se află în contrast cu multe alte lumi în care, de la bun început, libertatea individuală nici măcar nu fusese stabilită vreodată. Pe măsură ce aceste lumi întâmpină forțe extraterestre în mijlocul lor și realitatea vieții din Marea Comunitate, posibilitatea ca ele să-și întemeieze libertate și independență este foarte limitată.

Așadar, aveți o mare putere în faptul că libertatea umană este cunoscută în lumea voastră și este practicată de mulți, deși poate nu de toți. Știți că aveți ceva de pierdut. Prețuiți ce aveți deja, oricare ar fi măsura în care a fost stabilită. Nu vreți să fiți conduși de puteri străine. Nu vreți nici măcar să fiți conduși dur de autoritățile umane. Așadar, acest lucru este un început.

În al doilea rând, datorită faptului că lumea voastră are tradiții spirituale bogate care au stimulat Cunoașterea în individ și care au cultivat cooperare și înțelegere umană, realitatea Cunoașterii a fost deja întemeiată. Încă o dată, în alte lumi în care Cunoașterea nu a fost niciodată întemeiată, posibilitatea întemeierii ei la momentul de răscruce al apariției în Marea Comunitate nu are aproape nicio speranță de succes. Cunoașterea este destul de puternică în destui oameni aici încât aceștia ar putea să învețe despre realitatea vieții din Marea Comunitate și să cuprindă ce se întâmplă printre ei în acest moment. Acesta este motivul pentru care suntem încrezători, căci avem încredere în înțelepciunea umană. Avem încredere în faptul că oamenii se pot ridica deasupra egoismului, a preocupării de sine și a protejării de sine pentru a vedea viața într-un mod mai înalt și pentru a simți o responsabilitate superioară în slujba propriei specii.

Poate credința noastră este nefondată, dar avem încredere că Cei Nevăzuți ne-au sfătuit în mod înțelept în privința acestui lucru. În consecință, ne-am pus singuri în pericol fiind în proximitatea lumii voastre și fiind martori la evenimentele de dincolo de granițele voastre care au un impact direct asupra viitorului și destinului vostru.

Umanitatea promite foarte mult. Aveți o conștiență din ce în ce mai mare a problemelor de pe pământ–lipsa de cooperare dintre națiuni, degradarea mediului vostru natural, resursele voastre în diminuare ș.a.m.d. . Dacă aceste probleme erau necunoscute de oamenii voștri, dacă aceste realități ar fi fost ținute ascunse de oamenii voștri, în măsura în care oamenii nu ar fi avut nicio idee despre existența acestor lucruri, atunci nu am fi la fel de încrezători. Însă, realitatea faptului că umanitatea are potențialul și speranța de a contracara orice intervenție în lume rămâne valabilă.

„Are Intervenția de gând să devină o invazie militară?”

Așa cum am spus, lumea voastră este prea valoroasă pentru a incita o invazie militară. Niciunul dintre cei care vă vizitează lumea nu vrea să-i distrugă infrastructura sau resursele naturale. De aceea vizitatorii nu caută să distrugă umanitatea, ci în schimb, să angajeze umanitatea în serviciu față de colectivele lor.

Nu invazia militară vă amenință. Ci puterea îndemnului și puterea de a convinge. Această putere va fi clădită pe baza propriei voastre slăbiciuni,  pe baza propriului vostru egoism, pe baza ignoranței voastre față de viața din Marea Comunitate și a optimismului vostru orb cu privire la viitorul vostru și la înțelesul vieții de dincolo de granițele voastre.

Pentru a contracara această putere, oferim educație și vorbim despre mijloacele de pregătire care sunt trimise pe pământ în acest moment. Dacă nu cunoșteați deja libertatea umană, dacă nu erați deja conștienți de problemele specifice lumii voastre, atunci nu v-am putea încredința o asemenea pregătire. Și nu am avea încredere că aceste cuvinte ale noastre ar rezona cu adevărul lucrurilor pe care le știți.

„Puteți să influențați oamenii la fel
de puternic precum vizitatorii, dar în bine?”

Intenția noastră nu este să influențăm indivizi. Intenția noastră este doar să prezentăm problema și realitatea în care vă faceți apariția. Cei Nevăzuți oferă mijloacele actuale de pregătire, căci acestea vin de la Dumnezeu. În acest sens, Cei Nevăzuți influențează indivizii în bine. Dar există limitări. Așa cum am spus, autodeterminarea voastră este cea care trebuie întărită. Puterea voastră este cea care trebuie crescută. Cooperarea voastră în rândul familiei umane este cea care trebuie sprijinită.

Există limite în privința măsurii de ajutor pe care o putem oferi. Grupul nostru este mic. Noi nu pășim printre voi. Așadar, marea înțelegere a noii voastre realități trebuie să fie împărtășită de la persoană la persoană. Nu poate fi forțată asupra voastră din partea unei puteri străine, chiar dacă ar fi pentru binele vostru. Nu v-am susține, atunci, libertatea și autodeterminarea dacă am fi sponsorizat un astfel de program de convingere. Aici nu puteți fi precum copiii. Trebuie să deveniți maturi și responsabili. Libertatea voastră este în joc. Lumea voastră este în joc. Cooperarea dintre voi este necesară.

Aveți acum o cauză majoră pentru a vă uni rasa, căci niciunul dintre voi nu va beneficia fără celălalt. Nicio națiune nu va beneficia dacă vreo altă națiune cade sub control extraterestru. Libertatea umană trebuie să fie totală. Cooperarea trebuie să aibă loc în întreaga voastră lume. Căci toată lumea este în aceeași situație acum. Vizitatorii nu favorizează un grup în detrimentul altuia, o rasă în detrimentul alteia. Ei nu caută decât calea minimei rezistențe pentru a-și întemeia prezența și dominația lumii voastre.

„Cât de extinsă este infiltrarea lor în umanitate?”

Vizitatorii au o prezență semnificativă în cadrul celor mai avansate națiuni din lumea voastră, în special în națiunile Europei, Rusia, Japonia și America. Acestea sunt văzute ca fiind cele mai puternice națiuni, având cea mai mare putere și influență. Acolo se vor concentra vizitatorii. Însă, ei iau oameni din întreaga lume și își avansează Programul de Pacificare prin toți aceia pe care îi capturează, dacă acei indivizi pot fi sensibili la influența lor. Așadar, prezența vizitatorilor este globală, dar se concentrează pe cei la care speră că le vor deveni aliați. Acestea sunt națiunile și guvernele și liderii religioși care au cea mai mare putere și stăpânire asupra gândului și convingerii umane.

„Cât timp avem la dispoziție?”

Cât timp aveți la dispoziție? Aveți ceva timp, nu putem spune cât. Dar venim cu un mesaj urgent. Aceasta nu este o problemă care poate fi pur și simplu evitată sau negată. Din perspectiva noastră, este cea mai importantă provocare cu care se confruntă umanitatea. Este de cea mai mare preocupare, prima prioritate. Sunteți întârziați în pregătirea voastră. Această întârziere a fost cauzată de mulți factori dincolo de controlul nostru. Dar este timp, dacă puteți răspunde. Rezultatul este nesigur și totuși există încă speranță pentru succesul vostru.

„Cum ne putem concentra pe această Intervenție
fiind dată imensitatea celorlalte probleme globale
care au loc chiar acum?”

În primul rând, simțim că nu există nicio altă problemă pe pământ care să fie atât de importantă ca aceasta. Din perspectiva noastră, orice puteți rezolva pe cont propriu nu va avea aproape nicio semnificație în viitor dacă libertatea voastră este pierdută. Ce ați putea spera să obțineți? Ce ați putea spera să realizați sau să asigurați dacă nu sunteți liberi în Marea Comunitate? Toate realizările voastre ar fi date noilor voștri guvernatori; toată bogăția voastră le-ar fi conferită lor. Și, deși vizitatorii voștri nu sunt cruzi, sunt în totalitate devotați planului lor. Sunteți prețuiți doar în măsura în care puteți fi folositori cauzei lor. Din acest motiv nu simțim că există vreo altă problemă cu care umanitatea se confruntă care să fie la fel de importantă ca aceasta.

„Cine va fi probabil să răspundă la această situație?”

În privința celor care pot răspunde, există mulți oameni pe pământ la ora actuală care au o cunoaștere inerentă a Marii Comunități și care sunt senzitivi la aceasta. Există mulți alții care au fost luați de vizitatori deja dar care nu li s-au predat lor sau puterii lor de convingere. Și există mulți alții care sunt îngrijorați în ceea ce privește viitorul umanității și care sunt în stare de alarmă cu privire la pericolele cu care umanitatea se confruntă, chiar și în cadrul propriei voastre lumi. Oameni din toate sau din oricare aceste trei categorii ar putea fi printre primii care să răspundă la realitatea Marii Comunități și la pregătirea pentru Marea Comunitate. Ei pot veni din orice domeniu al vieții, din orice națiune, din orice mediu religios sau din orice grup economic. Ei sunt la propriu pretutindeni pe pământ. De ei și de răspunsul lor depind marile Puteri Spirituale care protejează și supraveghează bunăstarea umană.

„Ați menționat faptul că sunt luați indivizi din întreaga lume.
Cum se pot oamenii proteja pe ei sau pe alții de răpiri?”

Cu cât puteți să deveniți mai puternici în Cunoaștere și mai conștienți de prezența vizitatorilor, cu atât deveniți subiecte mai puțin dezirabile pentru studiul și manipularea lor. Cu cât vă folosiți mai mult întâlnirile cu ei pentru a căpăta o bună cunoaștere în ceea ce-i privește, cu atât deveniți o primejdie mai mare. Așa cum am spus, ei caută calea minimei rezistențe. Vor indivizi care sunt docili și care se predau ușor. Îi vor pe cei care le cauzează puține probleme și aproape nicio îngrijorare.

Însă pe măsură ce deveniți puternici în Cunoaștere, veți fi dincolo de controlul lor pentru că acum ei nu vă mai pot capta mintea și inima. Și cu timpul, veți avea puterea percepției de a le pătrunde mințile, ceea ce ei nu vor. Deveniți apoi un pericol pentru ei, o provocare pentru ei, și vă vor evita dacă pot.

Vizitatorii nu vor să fie dezvăluiți. Nu-și doresc conflict. Ei sunt mult prea încrezători că pot să-și realizeze obiectivele fără opoziție serioasă din partea familiei umane. Dar în momentul în care se organizează o astfel de opoziție, odată ce puterea Cunoașterii se trezește în individ, atunci vizitatorii se confruntă cu un obstacol mult mai formidabil. Intervenția lor aici devine contracarată și mai dificil de realizat. Iar puterea lor de convingere devine mai dificil de dus la bun sfârșit asupra celor de la putere. Așadar, răspunsul și devotamentul individului față de adevăr sunt lucrurile esențiale aici.

Deveniți conștienți de prezența vizitatorilor. Nu cedați la convingerea că prezența lor aici ar fi de o natură spirituală sau că ar avea mari beneficii sau ar salva umanitatea. Împotriviți-vă puterii de convingere. Redobândiți-vă propria autoritate lăuntrică, marele dar pe care Creatorul vi l-a dat. Deveniți o forță de apreciat în privința oricui v-ar încălca sau v-ar nega drepturile fundamentale.

Iată cum se exprimă Puterea Spirituală. Voința Creatorului urmărește ca umanitatea să-și facă apariția în Marea Comunitate unită în sine și liberă de intervenție și dominație străină. Este Voința Creatorului ca voi să vă pregătiți pentru un viitor care va fi diferit de trecutul vostru. Ne aflăm aici în slujba Creatorului, iar astfel prezența și cuvintele noastre servesc acest scop.

„Dacă vizitatorii întâmpină opoziție
în umanitate sau în anumiți indivizi,
vor veni în număr mai mare sau vor pleca?”

Numărul lor nu este mare. În cazul în care vor întâlni o considerabilă opoziție, vor fi nevoiți să se retragă și să-și facă planuri noi. Sunt în întregime încrezători că misiunea lor poate fi îndeplinită fără obstacole serioase. Însă dacă vor apărea obstacole serioase, atunci intervenția și actele lor de convingere ar fi împiedicate și vor fi nevoiți să găsească alte căi pentru a dobândi contact cu umanitatea.

Avem încredere că familia umană poate genera suficientă opoziție și suficient consens pentru a contracara aceste influențe. Pe acest lucru ne bazăm speranța și eforturile.

„Care sunt cele mai importante întrebări pe care
trebuie să ni le punem referitor
la această problemă a infiltrării extraterestre?”

Poate cele mai critice întrebări pe care trebuie să vi le puneți sunt, ”Oare noi oamenii suntem singuri în univers sau în propria noastră lume? Suntem vizitați în prezent? Este această vizită benefică pentru noi? Trebuie să ne pregătim?”

Acestea sunt întrebări foarte fundamentale, dar trebuie să fie puse. Există multe întrebări, însă, la care nu se poate răspunde, căci nu cunoașteți destule despre viața din Marea Comunitate și încă nu sunteți convinși că aveți abilitatea de a contracara aceste influențe. Există multe lucruri care lipsesc în educația umană, care este în primul rând concentrată pe trecut. Umanitatea iese dintr-o stare lungă de relativă izolare. Educația sa, valorile sale și instituțiile sale au fost toate întemeiate în cadrul acestei stări de izolare. Însă izolarea voastră a luat sfârșit acum, pentru totdeauna. S-a știut mereu că acest lucru se va întâmpla. Era inevitabil să se întâmple. Așadar, educația voastră și valorile voastre intră într-un context nou, la care trebuie să se adapteze. Iar adaptarea trebuie să se întâmple repede din cauza naturii Intervenției în lume la ora actuală.

Vor exista multe întrebări la care nu puteți răspunde. Va trebui să trăiți cu ele. Educația voastră despre Marea Comunitate este abia la început. Trebuie să o abordați cu mare sobrietate și grijă. Trebuie să vă contracarați propriile tendințe de a încerca să faceți situația plăcută sau liniștitoare. Trebuie să dezvoltați o imparțialitate în legătură cu viața și trebuie să priviți dincolo de sfera voastră proprie și personală de interese pentru a vă putea pune într-o poziție de a răspunde la marile forțe și evenimente care vă conturează lumea și viitorul.

„Dacă nu pot răspunde destui oameni?”

Suntem încrezători că destui oameni pot răspunde și pot începe marea lor educație despre viața din Marea Comunitate pentru a-i oferi speranță familiei umane și pentru a ajunge promițătoare. Dacă acest lucru nu poate fi înfăptuit, atunci cei care își prețuiesc libertatea și care au această educație vor trebui să se retragă. Vor trebui să păstreze Cunoașterea în viață pe pământ pe măsură ce lumea cade sub control total. Aceasta este o alternativă foarte gravă, și totuși a avut loc în alte lumi. Călătoria înapoi la libertate dintr-o asemenea poziție este destul de dificilă. Sperăm că nu asta va fi soarta voastră și de aceea suntem aici oferindu-vă aceste informații. Așa cum am spus, există destui oameni pe pământ care pot răspunde pentru a contracara intențiile vizitatorilor și pentru a împiedica influența lor asupra treburilor și valorilor umane.

„Vorbiți despre alte lumi care apar în Marea Comunitate.
Puteți vorbi despre succesele și eșecurile care
ar putea avea legătură cu situația noastră?”

Au existat succese sau nu am fi aici. În cazul meu, ca vorbitor al grupului nostru, lumea noastră fusese deja infiltrată într-o mare măsură înainte să realizăm situația în cauză. Educația noastră a fost stimulată de sosirea unui grup așa cum suntem noi, care oferea o înțelegere pătrunzătoare și informații legate de situația noastră. Am avut comercianți extratereștri de resurse pe planeta noastră care interacționau cu guvernul nostru. Cei care erau la putere atunci au fost convinși că activitățile comerciale ar fi benefice pentru noi, căci începuserăm să experimentăm epuizarea resurselor. Deși rasa noastră era unită, spre deosebire de a voastră, am început să depindem în întregime de tehnologie și oportunități noi care ni se prezentau. Și totuși, pe măsură ce acest lucru avea loc, a existat o schimbare în centrul puterii. Deveneam clienții. Vizitatorii deveneau furnizorii. Odată cu trecerea timpului, ne-au fost impuse termene și restricții, în mod subtil la început.

Accentul și credințele noastre religioase erau de asemenea influențate de vizitatori, care demonstrau interes pentru valorile noastre spirituale dar care își doreau să ne dea o nouă înțelegere, o înțelegere bazată pe colectiv, bazată pe cooperarea minților carea gândeau la fel, la unison. Această înțelegere era prezentată rasei noastre ca fiind o expresie a spiritualității și a realizării. Unii au fost convinși, însă datorită faptului că am fost sfătuiți bine de aliații noștri de dincolo de lumea noastră, aliați cum suntem noi, am început să pornim o mișcare de împotrivire și, în timp, am reușit să forțăm vizitatorii să ne părăsească lumea.

De atunci, am învățat foarte multe despre Marea Comunitate. Comerțul pe care îl menținem este foarte selectiv, doar cu câteva alte națiuni. Am reușit să evităm colectivele, iar asta ne-a conservat libertatea. Cu toate acestea, succesul nostru a fost dificil de realizat, căci mulți dintre noi au fost nevoiți să moară în fața acestui conflict. Povestea noastră este una de succes, dar nu lipsită de costuri. Există și alții în grupul nostru care au experimentat dificultăți similare în interacțiunea lor cu forțe ce intervin din Marea Comunitate. Totuși, datorită faptului că am învățat în cele din urmă să călătorim dincolo de granițele noastre, ne-am aliat între noi. Am putut să învățăm ce înseamnă spiritualitatea în Marea Comunitate. Iar Cei Nevăzuți, care servesc și lumea noastră, ne-au ajutat în această privință să facem marea tranziție de la izolare la conștiența Marii Comunități.

Însă au existat multe eșecuri de care suntem conștienți. Culturile în care popoarele indigene nu și-au întemeiat libertatea personală sau care nu au gustat fructele cooperării, chiar dacă progresau tehnologic, nu au avut o bază pentru a-și întemeia propria independență în univers. Abilitatea lor de a li se împotrivi colectivelor era foarte limitată. Convins de promisiuni de putere mai mare, tehnologie mai mare și bogăție mai mare și convins de beneficiile aparente ale comerțului din Marea Comunitate, centrul lor de putere le-a părăsit lumea. În final, au devenit în întregime dependenți de aceia care îi aprovizionau și care au căpătat controlul resurselor și infrastructurilor lor.

Cu siguranță vă puteți imagina cum s-ar putea întâmpla asta. Chiar și în propria voastră lume, potrivit istoriei voastre, ați văzut națiuni mai mici ajungând sub dominația altora mai mari. Puteți vedea acest lucru chiar și astăzi. Așadar, aceste idei nu sunt în întregime străine pentru voi. În Marea Comunitate, precum în lumea voastră, cei puternici îi vor domina pe cei slabi, dacă pot. Aceasta este o realitate a vieții pretutindeni. Iar din acest motiv încurajăm conștiența voastră și pregătirea voastră, pentru ca voi să puteți deveni puternici și ca autodeterminarea voastră să poată crește.

Pentru multe persoane, ar putea fi o dezamăgire serioasă să înțeleagă și să afle că libertatea este rară în univers. Pe măsură ce națiunile devin mai puternice și mai tehnologice, ele cer uniformitate și conformare tot mai mare în rândul popoarelor lor. Pe măsură ce își extind punți de legătură în Marea Comunitate și devin implicate în afacerile Marii Comunități, toleranța pentru expresie individuală se diminuează până în punctul în care națiunile vaste care au bogăție și putere ajung să fie guvernate cu o strictețe și cu o atitudine severă care vi s-ar părea oribile.

Aici trebuie să învățați că progresul tehnologic și progresul spiritual nu reprezintă același lucru, o lecție pe care umanitatea încă nu a învățat-o și pe care trebuie să o învățați dacă va fi să vă exercitați înțelepciunea naturală în aceste chestiuni.

Lumea voastră e foarte prețuită. Este bogată din punct de vedere biologic. Stați pe un premiu pe care trebuie să-l protejați dacă va fi să-i fiți supraveghetori și beneficiari. Luați în considerare popoarele din lumea voastră care și-au pierdut libertatea din cauză că trăiau într-un loc considerat valoros de către alții. Acum întreaga familie umană se află într-o astfel de primejdie.

„Din cauza faptului că vizitatorii sunt atât de capabili
în proiectarea
gândurilor și în influențarea mediului mental al oamenilor,
cum ne asigurăm că ceea ce vedem este real?”

Singura bază pentru percepție înțeleaptă este cultivarea Cunoașterii. Dacă voi credeți numai ceea ce vedeți, atunci veți crede numai ce vi se arată. Sunt mulți, ni s-a spus, care au această perspectivă. Însă noi am învățat că cei înțelepți de pretutindeni trebuie să capete o pătrundere mai mare și un discernământ mai înalt. Este adevărat că vizitatorii voștri pot proiecta imagini cu sfinții voștri și cu figurile voastre religioase. Deși acest lucru nu se practică des, cu siguranță poate fi folosit pentru a evoca devotament și dăruire în rândul celor care deja sunt orientați către astfel de credințe. Aici spiritualitatea voastră devine o zonă de vulnerabilitate în care înțelepciunea trebuie folosită.

Totuși Creatorul v-a oferit Cunoașterea ca o bază pentru adevăratul discernământ. Puteți să cunoașteți ceea ce vedeți dacă vă întrebați dacă este real. Însă pentru a face acest lucru, trebuie să aveți această bază și de aceea învățătura în Calea Cunoașterii este atât de fundamentală pentru a descoperi Spiritualitatea din Marea Comunitate. Fără Cunoaștere, oamenii vor crede ceea ce vor să creadă și se vor baza pe ceea ce văd și pe ceea ce li se arată. Iar potențialul lor pentru libertate va fi fost pierdut deja, căci din start, nu i s-a permis să înflorească.

„Vorbiți despre păstrarea Cunoașterii în viață.
De câte persoane va fi nevoie pentru
a păstra Cunoașterea în viață pe pământ?”

Nu vă putem da un număr, dar trebuie să fie suficient de puternică pentru a genera un glas în cadrul propriilor voastre culturi. Dacă acest mesaj nu poate fi primit decât de câțiva, nu vor avea acest glas și această tărie. În această situație, ei trebuie să-și împărtășească înțelepciunea. Nu poate fi numai și numai pentru luminarea lor. Mult mai mulți trebuie să afle despre acest mesaj, mult mai mulți decât cei care îl pot primi astăzi.

„Există vreun pericol în prezentarea acestui mesaj?”

Există întotdeauna un pericol în prezentarea adevărului, nu numai în lumea voastră, ci și în alte părți. Oamenii capătă avantaje de pe urma împrejurărilor așa cum există în prezent. Vizitatorii le vor oferi avantaje celor de la putere care îi pot primi și care nu sunt puternici în Cunoaștere. Oamenii devin obișnuiți cu aceste avantaje și își construiesc viețile pe baza lor. Acest lucru îi face să se opună sau chiar să fie ostili față de prezentarea adevărului, care le cere responsabilitatea în slujba altora și care ar putea amenința baza bogăției și a reușitelor lor.

De aceea suntem ascunși și nu pășim pe planeta voastră. Cu siguranță vizitatorii ne-ar distruge dacă ne-ar putea găsi. Dar și umanitatea ar putea căuta să ne distrugă din cauza lucrurilor pe care le reprezentăm, din cauza provocării și a noii realități pe care le demonstrăm. Nu toată lumea este pregătită să primească adevărul deși este foarte mare nevoie de el.

„Pot indivizii care sunt puternici în
Cunoaștere să-i influențeze pe vizitatori?”

Șansa de succes aici este foarte limitată. Vă confruntați cu un colectiv de ființe care au fost născute să se conformeze, ale căror viață și experiență a fost cuprinsă și generată de o mentalitate colectivă. Ei nu gândesc singuri. Din acest motiv, noi nu suntem de părere că i-ați putea influența. Sunt puțini în rândul familiei umane care au puterea de a face acest lucru, dar chiar și aici posibilitatea pentru succes ar fi foarte limitată. Așa că răspunsul trebuie să fie ”Nu”. Pentru toate scopurile practice, nu-i puteți câștiga de partea voastră.

„În ce fel diferă colectivele de o umanitate unită?”

Colectivele sunt formate din rase diferite și din aceia care sunt crescuți să servească acele rase. Multe dintre ființele care sunt întâlnite pe pământ sunt crescute de colective să fie servitori. Moștenirea lor genetică s-a pierdut demult. Sunt crescute să servească, așa cum voi creșteți animale să vă servească. Cooperarea umană pe care o promovăm este o cooperare care păstrează autodeterminarea indivizilor și furnizează o poziție de putere din care umanitatea poate interacționa, nu numai cu colectivele ci cu alții care vă vor vizita meleagurile în viitor.

Un colectiv este bazat pe o singură credință, o singură serie de principii și o singură autoritate. Accentul său cade pe supunerea totală față de o idee sau un ideal. Nu numai că acest lucru este generat în educația vizitatorilor voștri, ci și în codul lor genetic. De aceea se comportă așa cum se comportă. Acesta este atât punctul lor tare cât și punctul lor slab. Au mare putere în mediul mental pentru că mințile lor sunt unite. Dar sunt slabi pentru că nu pot gândi singuri. Nu pot face față complexităților sau adversității cu prea mult succes. Un bărbat sau o femeie de-ai Cunoașterii ar fi incomprehensibili pentru ei.

Umanitatea trebuie să se unească pentru a-și păstra libertatea, dar asta reprezintă o constituire foarte diferită de crearea unui colectiv. Noi le numim ”colective” pentru că sunt colective de diferite rase și naționalități. Colectivele nu reprezintă o singură rasă. Deși există multe rase în Marea Comunitate care sunt stăpânite de o autoritate dominantă, un colectiv este o organizație care se întinde dincolo de supunerea unei singure rase față de propria lume.

Colectivele pot avea mare putere. Însă din cauză că există multe colective, ele tind să concureze între ele, lucru ce împiedică dominanța vreunuia dintre ele. De asemenea, diverse națiuni din Marea Comunitate au dispute foarte vechi între ele, care sunt dificil de atenuat. Poate că ele concurează de mult timp pentru aceleași resurse. Poate concurează între ele pentru a vinde resursele pe care le au. Însă un colectiv este o chestiune diferită. Așa cum spunem aici, nu sunt bazate pe o singură rasă sau pe o singură lume. Ele sunt rezultatul cuceririi și al dominației. De aceea vizitatorii voștri sunt constituiți din rase diferite de ființe la niveluri diferite de autoritate și stăpânire.

„În alte lumi care s-au unificat cu succes,
și-au menținut libertatea individuală a gândului?”

În diverse măsuri. Unele într-o măsură foarte mare, altele mai puțin, în funcție de istoria lor, de structura lor psihologică și de nevoile pentru propria lor supraviețuire. Viața voastră a fost relativ ușoară pe pământ în comparație cu locurile în care alte rase s-au dezvoltat. Majoritatea locurilor în care există viață inteligentă au fost colonizate, căci nu există multe planete terestre ca a voastră care să ofere o asemenea bogăție de resurse biologice. Libertatea lor, în mare parte, a depins de bogăția mediilor lor. Dar toate au avut succes în contracararea infiltrării extraterestre și și-au înființat propriile rute de comerț și comunicare în baza propriei autodeterminări. Asta este o reușită rară și trebuie câștigată și protejată.

„Ce trebuie făcut pentru a înfăptui unitatea umană?”

Umanitatea este foarte vulnerabilă în Marea Comunitate. Vulnerabilitatea aceasta, în timp, poate favoriza o cooperare fundamentală în rândul familiei umane, căci trebuie să vă adunați și să vă uniți pentru a supraviețui și pentru a progresa. Asta face parte din dobândirea unei conștiențe a Marii Comunități. Dacă acest lucru se bazează pe principiile contribuției, libertății și ale expresiei de sine umane, atunci autodeterminarea voastră poate deveni foarte puternică și foarte bogată. Dar trebuie să existe o mai mare cooperare pe pământ. Oamenii nu pot trăi doar pentru ei sau să-și stabilească propriile obiective dincolo de nevoile tuturor celorlalți. Unii s-ar putea să vadă acest lucru ca pe o pierdere a libertății. Noi îl vedem ca pe o garanție a viitoarei libertăți. Căci fiind date atitudinile curente predominante de pe pământ la ora actuală, libertatea voastră viitoare ar fi foarte dificil de asigurat sau de menținut. Luați aminte. Cei care sunt conduși de propriul egoism sunt candidații perfecți pentru influență și manipulare străină. Dacă sunt în poziții de putere, vor preda bogăția națiunii lor, libertatea națiunii lor și resursele națiunii lor pentru a obține avantaje pentru ei înșiși.

Așadar, este necesară o cooperare mai mare. În mod sigur puteți înțelege acest lucru. În mod sigur acest lucru e clar chiar și în propria voastră lume. Dar această cooperare e foarte diferită de viața unui colectiv, în care rasele au fost dominate și controlate, în care cei care se supun sunt aduși în colective iar cei care nu se supun sunt îndepărtați sau distruși. În mod sigur o asemenea organizare, deși ar putea să aibă o influență considerabilă, nu poate fi benefică pentru membrii săi. Și totuși aceasta este calea pe care mulți din Marea Comunitate au luat-o. Nu vrem să vedem cum umanitatea cade într-o astfel de organizație. Asta ar fi o tragedie imensă și o pierdere.

„În ce fel este perspectiva umană diferită de a voastră?”

Una din diferențe constă în faptul că ne-am dezvoltat o perspectivă a Marii Comunități, care reprezintă un mod de a vedea lumea mai puțin centrat pe sine. Este un punct de vedere care oferă mare claritate și care poate aduce mare certitudine în privința problemelor mai mici cu care vă confruntați în treburile voastre zilnice. Dacă puteți rezolva o problemă mare, le puteți rezolva pe cele mici. Aveți o problemă mare. Fiecare ființă umană de pe pământ se confruntă cu această problemă mare. Vă poate uni și vă poate permite să vă depășiți diferențele și conflictele foarte vechi. Atât este de mare și de puternică. De aceea spunem că există o posibilitate pentru izbăvire în înseși împrejurările care vă amenință bunăstarea și viitorul.

Știm că puterea Cunoașterii dinăuntrul individului poate reface individul și-i poate reface toate relațiile într-o măsură mai mare de desăvârșire, recunoaștere și abilitate. Trebuie să descoperiți acest lucru singuri.

Viețile noastre sunt foarte diferite. Una din diferențe constă în faptul că ne-am oferit viețile serviciului, un serviciu pe care noi l-am ales. Avem libertatea de a alege iar astfel alegerea noastră e reală și plină de înțeles și se bazează pe propria noastră înțelegere. Printre cei din grupul nostru se află reprezentanți ai câtorva lumi diferite. Ne-am unit în slujba umanității. Reprezentăm o alianță superioară care este mai spirituală în natură.

„Mesajul vine printr-un singur om.
De ce nu-i contactați pe toți dacă acest lucru este atât de important?”

Este doar o chestiune de eficiență. Nu controlăm cine este ales să ne primească. Această sarcină le revine Celor Nevăzuți, cei pe care i-ați putea numi, pe bună dreptate, „Îngeri”. Așa ne gândim la ei. Ei au ales această persoană, o persoană care nu are nicio poziție în lume, care nu este recunoscută în lume, un individ care a fost ales datorită calităților lui și datorită moștenirii lui în Marea Comunitate. Suntem bucuroși să avem o persoană prin care putem vorbi. Dacă am vorbi prin mai mulți, poate nu ar fi de acord între ei, iar mesajul ar deveni confuz și s-ar pierde.

Înțelegem, din propria noastră studenție, că transmiterea înțelepciunii spirituale este în general dată printr-unul, cu sprijinul altora. Acest individ trebuie să poarte greutatea și povara și riscul de a fi astfel ales. Îl respectăm pentru ceea ce face și înțelegem ce povară poate fi. Acest lucru va fi interpretat greșit, poate, și din acest motiv cei înțelepți trebuie să rămână ascunși. Noi trebuie să rămânem ascunși. El trebuie să rămână ascuns. În felul acesta, mesajul poate fi dat, iar mesagerul poate fi conservat. Căci va exista ostilitate la acest mesaj. Vizitatorii i se vor opune și i se opun deja. Opoziția lor poate fi considerabilă dar va fi în primul rând îndreptată către însuși mesagerul. Din acest motiv mesagerul trebuie să fie protejat.

Știm că răspunsurile la aceste întrebări vor genera mai multe întrebări. Iar multe dintre aceste întrebări nu vor avea un răspuns, poate chiar pentru multă vreme. Cei înțelepți de pretutindeni trebuie să trăiască cu întrebări la care încă nu pot să răspundă. Răbdarea lor și perseverența lor este modul prin care apar răspunsurile reale și prin care le pot experimenta și întruchipa.