A CINCEA INFORMARE – Pragul: O nouă speranță pentru umanitate

Să vă pregătiți pentru prezența nepământeană care se află pe pământ, este necesar să învățați mai multe lucruri despre viața din Marea Comunitate, viață care vă va cuprinde lumea în viitor, o viață din care veți face parte.

Emergența într-o Comunitate Mare a vieții inteligente a fost mereu destinul umanității. Această emergență este inevitabilă și are loc în toate lumile în care viața inteligentă a fost sădită și s-a dezvoltat. În cele din urmă, ați fi ajuns să vă dați seama că trăiți într-o Comunitate Mare. Și, în cele din urmă, ați fi aflat că nu sunteți singuri în propria lume, că au loc vizite și că veți fi nevoiți să învățați să vă confruntați cu rase, forțe, credințe și atitudini divergente care sunt răspândite în Marea Comunitate în care trăiți.

Emergența în Marea Comunitate este destinul vostru. Izolarea voastră a luat sfârșit acum. Deși lumea voastră a fost vizitată de multe ori în trecut, starea voastră izolată a încetat. Acum e necesar pentru voi să realizați că nu mai sunteți singuri – în univers sau chiar în propria voastră lume. Această înțelegere este prezentată mai detaliat în Învățătura ce privește Spiritualitatea din Marea Comunitate care e prezentată pe pământ la ora actuală. Rolul nostru aici este să descriem viața așa cum există în Marea Comunitate astfel încât să puteți avea o înțelegere mai adâncă a tabloului mai cuprinzător al vieții în care apăreți. Această înțelegere e necesară ca să puteți aborda această realitate nouă cu o mai mare obiectivitate, înțelegere și înțelepciune. Umanitatea a trăit într-o relativă izolare atât de mult timp încât e natural pentru voi să vă gândiți că restul universului funcționează potrivit ideilor, principiilor și a științei pe care o considerați sacră și pe care vă bazați activitățile și modurile în care vă percepeți lumea.

Marea Comunitate este vastă. Cele mai îndepărtate întinderi ale sale nu au fost explorate niciodată. Este mai mare decât poate înțelege vreo rasă. În cadrul acestei creații magnifice, viața inteligentă există la toate nivelurile evoluției și în nenumărate manifestări. Lumea voastră există într-o parte din Marea Comunitate care e destul de bine locuită. Există multe zone din Marea Comunitate care nu au fost niciodată explorate și alte zone în care rasele trăiesc în secret. Cu referire la manifestările vieții, în Marea Comunitate există totul. Și cu toate că viața pare plină de dificultăți și încercări așa cum am descris-o, Creatorul lucrează pretutindeni, recuperându-i prin Cunoaștere pe cei separați.

În Marea Comunitate, nu poate exista o singură religie, o singură ideologie sau o singură formă de guvernământ care să poată fi adaptată la toate rasele și toate popoarele. Așadar, când vorbim despre religie, vorbim despre spiritualitatea Cunoașterii, căci aceasta este puterea și prezența Cunoașterii care locuiește în toate formele de viață inteligente – înăuntrul vostru, înăuntrul vizitatorilor voștri și înăuntrul altor rase pe care le veți întâlni în viitor.

Astfel, spiritualitatea universală devine un punct central major. Împacă înțelegerile și ideile divergente care sunt răspândite în lumea voastră și îi oferă propriei voastre spiritualități o bază comună. Cu toate acestea, studiul Cunoașterii nu e numai edificator, este esențial pentru supraviețuire și progres în Marea Comunitate. Ca voi să puteți să vă întemeiați și să vă mențineți libertatea și independența în Marea Comunitate, trebuie să aveți această abilitate superioară dezvoltată în rândul unui număr suficient de mare de persoane din lumea voastră. Cunoașterea este singura parte din voi care nu poate fi manipulată sau influențată. Este izvorul tuturor înțelegerilor și acțiunilor înțelepte. Devine o necesitate în mediul unei Comunități Mari dacă libertatea este prețuită și dacă vă doriți să vă făuriți propriul destin fără să fiți integrați în vreun colectiv sau în vreo altă societate.

Așadar, în vreme ce prezentăm o situație gravă în lume la ora actuală, prezentăm, de asemenea, un dar mare și o speranță mare pentru umanitate, căci Creatorul nu v-ar lăsa nepregătiți pentru Marea Comunitate, fiind cel mai mare dintre toate pragurile pe care le veți înfrunta ca rasă. Și noi am fost binecuvântați cu acest dar. Este în posesia noastră de multe dintre secolele voastre. A trebuit să îl învățăm atât din alegere cât și din necesitate.

Într-adevăr, prezența și puterea Cunoașterii este cea care ne permite să vorbim drept Aliații voștri și să furnizăm informația pe care v-o oferim în aceste discursuri. Dacă n-am fi găsit această mare Revelație, am fi izolați în propriile noastre lumi, incapabili să înțelegem forțele mai mari din univers care aveau să ne modeleze viitorul și destinul. Căci darul ce este oferit pe pământ la ora actuală ne-a fost dat și nouă și multor altor rase, care erau promițătoare. Acest dar e important în special pentru rasele emergente așa cum este rasa voastră, rase care se arată foarte promițătoare dar care totuși sunt foarte vulnerabile în Marea Comunitate.

Așadar, deși nu poate exista o singură religie sau ideologie în univers, există un principiu, o înțelegere și o realitate spirituală universală disponibilă tuturor. Este atât de desăvârșită încât poate avea un înțeles profund pentru cei care sunt diferiți de voi peste măsură. Îi comunică diversității vieții în toate manifestările sale. Voi, trăind în lumea voastră, aveți acum oportunitatea să învățați despre o realitate atât de mare, să-i experimentați singuri puterea și grația. Într-adevăr, în ultimă instanță acesta este darul pe care ne dorim să-l întărim, căci acesta vă va păstra libertatea și autodeterminarea și va deschide ușa către o mai mare speranță în univers.

Cu toate acestea, aveți adversitate și o mare încercare la început. Situația vă cere să dobândiți o Cunoaștere mai adâncă și o conștiență superioară. Dacă veți răspunde la această încercare, deveniți beneficiarii nu numai pentru voi înșivă, ci pentru întreaga voastră rasă.

Învățătura ce privește Spiritualitatea din Marea Comunitate e prezentată pe pământ astăzi. Nu a fost niciodată prezentată anterior aici. Este dată printr-o singură persoană, care servește drept intermediar și vorbitor în numele acestei Tradiții. Este trimisă pe pământ în acest moment critic în care umanitatea trebuie să învețe despre viața sa în Marea Comunitate și despre forțele mai mari care modelează întreaga lume la ora actuală. Numai o învățătură și înțelegere de dincolo de lume ar putea să vă ofere acest avantaj și această pregătire.

Nu sunteți singuri în întreprinderea unei sarcini atât de mari, căci există și alții în univers care întreprind acest lucru, chiar și la nivelul vostru de dezvoltare. Sunteți doar una din multe rase care apar în Marea Comunitate în acest moment. Fiecare rasă este promițătoare și totuși fiecare e vulnerabilă la dificultățile, încercările și influențele care există în acest mediu mai extins. Într-adevăr, multe rase și-au pierdut libertatea înainte să fi fost vreodată căpătată numai ca să devină parte din colective sau organizații comerciale sau state cliente pentru puteri mai mari.

Nu ne dorim să vedem acest lucru întâmplându-se cu umanitatea, căci asta ar fi o mare pierdere. Din acest motiv suntem aici. Creatorul este activ pe pământ la ora actuală din acest motiv, aducându-i familiei umane o nouă înțelegere. E timpul ca umanitatea să-și pună capăt conflictelor neîncetate cu ea însăși și să se pregătească pentru viața din Marea Comunitate.

Trăiți într-o zonă în care există multă activitate dincolo de sfera sistemului vostru solar minuscul. În cadrul acestei zone, comerțul se desfășoară pe anumite căi. Lumile interacționează, concurează și uneori se luptă între ele. Oportunitățile sunt căutate de către toți cei care au interese comerciale. Ei nu caută numai resurse ci și supunere din partea lumilor așa cum este lumea voastră. Unii fac parte din colective mai extinse. Alții își mențin propriile alianțe la un nivel mult mai mic. Lumile care își pot face apariția în Marea Comunitate cu succes au trebuit să-și mențină autonomia și independența într-o mare măsură. Acest lucru le eliberează de expunerea la alte forțe care n-ar face decât să le exploateze și să le manipuleze.

Într-adevăr, independența voastră și dezvoltarea înțelegerii și a unității voastre sunt aspectele care devin cele mai esențiale pentru bunăstarea voastră pe viitor. Iar acest viitor nu este îndepărtat, căci deja influența vizitatorilor devine mai mare în lumea voastră. Mulți indivizi deja i-au acceptat și servesc acum drept emisarii și intermediarii lor. Mulți alți indivizi servesc pur și simplu ca resurse pentru programul lor genetic. Acest lucru s-a întâmplat, așa cum am spus, de multe ori în multe locuri. Nu este un mister pentru noi deși trebuie să pară incomprehensibil pentru voi.

Intervenția este atât o nenorocire cât și o șansă vitală. Dacă puteți răspunde, dacă vă puteți pregăti, dacă puteți dobândi Cunoaștere și Înțelepciune de talia Marii Comunități, atunci veți putea să contracarați forțele care se amestecă în lumea voastră și să clădiți bazele pentru o mai mare unitate în rândul propriilor popoare și triburi. Noi, bineînțeles, încurajăm acest lucru, căci asta întărește legătura Cunoașterii pretutindeni.

În Marea Comunitate, războiul la scară largă se întâmplă rar. Există forțe restrictive. În primul rând, războiul deranjează comerțul și dezvoltarea resurselor. Drept rezultat, națiunilor mari nu li se dă voie să acționeze imprudent, căci împiedică sau contracarează scopurile altor părți, altor națiuni și altor interese. Războiul civil are loc periodic în lumi, dar războiul la scară largă între societăți și între lumi este, într-adevăr, rar. Pe de o parte, acesta este motivul pentru care abilitatea în mediul mental a fost întemeiată, căci națiunile chiar concurează între ele și încearcă să se influențeze una pe cealaltă. Având în vedere că nimeni nu vrea să distrugă resursele și oportunitățile, aceste abilități și capacități superioare sunt cultivate în diferite măsuri de succes în rândul multor societăți din Marea Comunitate. Când acest gen de influențe sunt prezente, nevoia pentru Cunoaștere este și mai mare.

Umanitatea este nepregătită pentru acest lucru. Însă datorită moștenirii voastre spirituale și a gradului în care libertatea personală există în lumea voastră astăzi, există speranță că ați putea să avansați în această înțelegere superioară și, astfel, să vă asigurați libertatea și să v-o păstrați.

Există și alte constrângeri împotriva războiului în Marea Comunitate. Majoritatea societăților comerciale aparțin unor organizații extinse care și-au stabilit legi și coduri de conduită pentru membrii lor. Acestea servesc să constrângă activitățile multora care ar căuta să folosească forța pentru a obține accesul la alte lumi și la resursele lor exclusive. Ca războiul să izbucnească la scară largă, multe rase ar trebui să fie implicate, iar acest lucru nu se întâmplă des. Noi înțelegem că umanitatea este foarte războinică și concepe conflictul în Marea Comunitate în termeni de război, dar în realitate veți afla că acest lucru nu este bine tolerat și că alte căi de convingere sunt întrebuințate în locul forței.

Astfel, vizitatorii voștri nu vin în lumea voastră cu mari armamente. Ei nu vin aducând mari forțe militare, căci ei întrebuințează abilități care i-au servit în alte moduri – abilități în manipularea gândurilor, a impulsurilor și a sentimentelor acelora pe care îi întâlnesc. Umanitatea este foarte vulnerabilă la astfel de acte de convingere dat fiind gradul de superstiție, conflict și neîncredere care predomină în lumea voastră în acest moment.

Așadar, pentru a-i înțelege pe vizitatorii voștri și pentru a-i înțelege pe alții pe care îi veți întâlni în viitor, trebuie să puneți bazele unei abordări mai mature în privința utilizării puterii și a influenței. Acest lucru reprezintă o parte vitală din educația voastră despre Marea Comunitate. O parte din pregătirea pentru această educație va fi dată în Învățătura despre Spiritualitatea din Marea Comunitate, dar trebuie, de asemenea, să învățați prin experiență directă.

Înțelegem că în prezent există o perspectivă plină de fantezie în rândul multor oameni în ceea ce privește Marea Comunitate. Se crede că aceia care sunt avansați tehnologic sunt, de asemenea, avansați spiritual, însă vă putem asigura că nu așa stau lucrurile. Voi înșivă, deși sunteți mai avansați tehnologic acum față de cum erați înainte, nu ați avansat spiritual într-o măsură foarte mare. Aveți mai multă putere, dar odată cu puterea vine nevoia pentru o mai mare cumpătare.

Există aceia în Marea Comunitate care au mult mai multă putere decât voi la nivel tehnologic și chiar la nivelul gândului. Veți evolua să vă confruntați cu ei, dar nu pe armament vă veți concentra. Căci războiul la scară interplanetară este atât de distructiv încât toată lumea pierde. Care este prada unui asemenea conflict? Ce avantaje asigură? Într-adevăr, atunci când un astfel de conflict există, se întâmplă în spațiul în sine și rareori în medii terestre. Națiunile rău intenționate și aceia care sunt distructivi și agresivi sunt rapid contracarați, în special dacă ei există în zone bine populate în care se desfășoară comerțul.

Așadar, este necesar să înțelegeți natura conflictului în univers pentru că această înțelegere vă va da o perspectivă pătrunzătoare asupra vizitatorilor și a nevoilor lor – motivul pentru care funcționează în modul în care o fac, motivul pentru care libertatea individuală este necunoscută printre ei și motivul pentru care se bazează pe colectivele lor. Acest lucru le oferă stabilitate și putere, dar îi face, de asemenea, vulnerabili la cei care sunt iscusiți în Cunoaștere.

Cunoașterea îți permite să gândești în nenumărate moduri, să acționezi spontan, să percepi realitatea dincolo de evident și să experimentezi viitorul și trecutul. Asemenea abilități sunt dincolo de influența celor care urmează doar regimentele și dictatele culturilor lor. Sunteți cu mult în urma vizitatorilor din punct de vedere tehnologic, dar sunteți promițători în dezvoltarea abilităților în Calea Cunoașterii, abilități de care veți avea nevoie și pe care trebuie să învățați să vă bazați din ce în ce mai mult.

Nu am fi Aliații Umanității dacă nu vă învățam despre viața din Marea Comunitate. Noi am văzut multe. Am întâlnit multe lucruri diferite. Lumile noastre au fost învinse și a trebuit să ne redobândim libertatea. Cunoaștem, din eroare și din experiență, natura conflictului și dificultatea cu care vă confruntați astăzi. De aceea suntem potriviți pentru această misiune în serviciul nostru față de voi. Cu toate acestea, nu ne veți întâlni și nu vom veni să-i întâlnim pe conducătorii națiunilor voastre. Nu acela ne e scopul.

Într-adevăr, aveți nevoie de cât mai puțină interferență pe cât posibil, dar aveți totuși nevoie de mult sprijin. Există noi abilități pe care trebuie să le dezvoltați și o nouă înțelegere pe care trebuie să o dobândiți. Până și o societate binevoitoare, dacă ar veni în lumea voastră, ar avea o asemenea influență și un asemenea impact asupra voastră încât ați deveni dependenți de ei și nu v-ați întemeia propria tărie, propria putere și propria independență. V-ați bizui atât de mult pe tehnologia lor și pe înțelegerea lor încât nu ar putea să vă părăsească. Și într-adevăr, sosirea lor aici v-ar face și mai vulnerabili la amestec în viitor. Căci v-ați dori tehnologia lor și ați vrea să călătoriți de-a lungul coridoarelor comerțului din Marea Comunitate. Însă nu ați fi pregătiți și nu ați fi înțelepți.

De aceea viitorii voștri prieteni nu sunt aici. De aceea nu vin să vă ajute. Căci nu ați deveni puternici dacă ar face-o. Ați vrea să vă asociați cu ei, ați vrea să aveți alianțe cu ei, dar ați fi atât de slabi încât nu v-ați putea proteja singuri. În esență, ați deveni parte din cultura lor, ceea ce ei nu voiesc.

Poate că mulți oameni nu vor putea să înțeleagă ce spunem aici, dar în timp acest lucru va deveni perfect logic pentru voi și îi veți vedea înțelepciunea și necesitatea. În acest moment, sunteți mult prea fragili, prea distrași și prea conflictuali pentru a forma alianțe puternice, chiar și cu aceia care v-ar putea fi viitori prieteni. Umanitatea nu poate încă vorbi cu o singură voce, iar astfel sunteți vulnerabili la intervenție și manipulare de dincolo.

Pe măsură ce realitatea Marii Comunități devine mai bine cunoscută în lumea voastră, iar dacă mesajul nostru poate ajunge la destui oameni, atunci va exista un consens tot mai răspândit privind faptul că există o problemă mai mare cu care umanitatea se confruntă. Acest lucru ar putea crea o nouă bază pentru cooperare și consens. Căci ce posibil avantaj ar putea avea o națiune din lumea voastră asupra alteia când întreaga lume este amenințată de către Intervenție? Și cine ar putea căuta să capete putere individuală într-un mediu în care intervin forțe extraterestre? Ca libertatea să fie reală în lumea voastră, trebuie să fie împărtășită. Trebuie să fie conștientizată și cunoscută. Nu poate fi privilegiul celor puțini sau nu va exista nicio putere reală aici.

Înțelegem de la Cei Nevăzuți că deja există oameni care caută dominație globală pentru că ei cred că au binecuvântările și susținerea vizitatorilor. Ei au asigurarea vizitatorilor că vor fi asistați în căutarea lor pentru putere. Dar totuși, la ce renunță ei dacă nu la cheile pentru propria libertate și pentru libertatea lumii lor? Sunt ignoranți și neînțelepți. Nu-și pot vedea eroarea.

Înțelegem, de asemenea, că există aceia care cred că vizitatorii sunt aici să reprezinte o renaștere spirituală și o nouă speranță pentru umanitate, dar cum pot ei ști, ei care nu știu nimic despre Marea Comunitate? E speranța lor și dorința lor ca lucrurile să arate așa, iar vizitatorii se adaptează la astfel de dorințe, din rațiuni foarte evidente.

Ce spunem noi aici este că nu poate fi nimic mai puțin decât libertate reală în lume, putere reală și unitate reală. Ne facem mesajul disponibil pentru toată lumea și avem încredere că aceste cuvinte ale noastre pot fi primite și luate serios în considerare. Însă nu avem niciun control asupra răspunsului vostru. Iar superstițiile și fricile lumii ar putea face mesajul nostru de neatins. Dar speranța încă este acolo. Să vă oferim mai mult, ar trebui să vă preluăm lumea, ceea ce nu vrem. Așadar, oferim tot ceea ce putem oferi fără a ne amesteca în treburile voastre. Însă există mulți care vor amestec. Ei vor să fie scăpați sau salvați de altcineva. Nu au încredere în posibilitățile pentru umanitate. Ei nu cred în puterile și capacitățile inerente ale umanității. Își vor ceda libertatea de bună voie. Vor crede ceea ce li se spune de către vizitatori. Și își vor servi noii stăpâni, gândindu-se că ceea ce li se dă e propria lor eliberare.

Libertatea este un lucru prețios în Marea Comunitate. Nu uitați niciodată acest lucru. Libertatea voastră, libertatea noastră. Dar ce este libertatea dacă nu abilitatea de a urma Cunoașterea, realitatea pe care Creatorul v-a oferit-o, de a exprima Cunoașterea și de a contribui Cunoașterea în toate manifestările sale?

Vizitatorii voștri nu au această libertate. Le este necunoscută. Ei să uită la haosul lumii voastre și cred că ordinea pe care o vor impune aici va fi izbăvitoare pentru voi și vă va salva de la propria auto-distrugere. Asta e tot ceea ce pot ei să ofere, căci asta e tot ceea ce au. Și vă vor folosi, dar ei nu consideră că acest lucru este nepotrivit, căci ei înșiși sunt folosiți și nu cunosc nicio alternativă la acest lucru. Programarea lor, condiționarea lor, este atât de completă încât să ajungeți la ei la nivelul spiritualității lor mai adânci deține doar posibilități îndepărtate. Nu aveți tăria de a face acest lucru. Ar trebui să fiți mult mai puternici decât sunteți astăzi pentru a avea o influență izbăvitoare asupra vizitatorilor voștri. Cu toate acestea, conformitatea lor nu este atât de neobișnuită în Marea Comunitate. E foarte comună în colective de mari proporții, unde uniformitatea și supunerea sunt esențiale pentru o funcționare eficientă, în special în cazul celor întinse pe regiuni vaste de spațiu.

Așadar, nu vă uitați la Marea Comunitate cu frică, ci cu obiectivitate. Condițiile pe care le descriem deja există în lumea voastră. Puteți înțelege aceste lucruri. Manipularea vă este cunoscută. Influența vă este cunoscută. Doar că nu le-ați întâlnit niciodată la scară atât de largă, nici nu a trebuit vreodată să concurați cu alte forme de viață inteligente. În consecință, încă nu aveți abilitățile pentru a face astfel.

Vorbim despre Cunoaștere pentru că este cea mai mare abilitate a voastră. Indiferent de tehnologia pe care o puteți dezvolta în timp, Cunoașterea e cea mai mare speranță a voastră. Sunteți cu mult în urma vizitatorilor în dezvoltarea voastră tehnologică, așa că trebuie să vă bazați pe Cunoaștere. Este cea mai mare forță din univers, iar vizitatorii voștri nu o folosesc. E singura voastră speranță. De aceea Învățătura ce privește Spiritualitatea din Marea Comunitate predă Calea Cunoașterii, oferă Pașii către Cunoaștere și predă Înțelepciune și Discernământ Profund de talia Marii Comunități. Fără această pregătire, nu ați avea abilitatea sau perspectiva de a vă înțelege dilema sau de a-i răspunde în mod eficient. E prea mare. E prea nouă. Iar voi nu sunteți adaptați la aceste împrejurări noi.

Influența vizitatorilor crește pe zi ce trece. Fiecare persoană care poate auzi aceste lucruri, care le poate simți și care le poate cunoaște trebuie să învețe Calea Cunoașterii, Calea Cunoașterii din Marea Comunitate. Aceasta este o chemare. Este un dar. Este o provocare.

În circumstanțe mai plăcute, ei bine, nevoia ar putea să nu pară la fel de mare. Dar nevoia e imensă, căci nu există nicio siguranță, nu există niciun loc în care să vă ascundeți, nu există niciun adăpost pe pământ care să fie ferit de prezența extraterestră care se află aici. De aceea există doar două alegeri: puteți consimți sau vă puteți apăra libertatea.

Iată marea decizie care se află în fața fiecărei persoane. Iată marele moment hotărâtor. Nu puteți fi nesăbuiți în Marea Comunitate. Este un mediu mult prea solicitant. Necesită excelență, angajament. Lumea voastră este prea valoroasă. Resursele de aici sunt râvnite de alții. Poziția strategică a lumii voastre e foarte apreciată. Chiar dacă ați fi trăit într-o oarecare lume îndepărtată, departe de toate rutele comerciale, departe de toate implicările comerciale, într-un final ați fi fost descoperiți de cineva. Acea eventualitate a sosit acum pentru voi. Și este în plină desfășurare.

Așadar, prindeți curaj. Sunt vremuri pentru curaj, nu pentru ambivalență. Gravitatea situației cu care vă confruntați nu face decât să confirme importanța vieților voastre și a răspunsului vostru și importanța pregătirii oferită pe pământ la ora actuală. Nu este numai pentru edificarea și progresul vostru. Este, de asemenea, pentru protecția voastră și pentru supraviețuirea voastră.

Citește A SASEA INFORMARE